Die vervelende rug

Last van je nek en je schouders als je ’s ochtends wakker wordt? pijn in je heup tijdens het lopen waardoor je net even iets minder van je dag geniet? of je rug die zo vast zit dat je dagelijkse bezigheden een vervelende opgave worden? Het zijn typische klachten waar we vaak langer mee rondlopen dan nodig is. ‘Het gaat vanzelf wel over’, denken we dan, vaak met het gevolg dat het alleen maar erger wordt.

We hebben er allemaal weleens last van en hebben niet altijd de oplossing paraat, terwijl die oplossing vaak dichterbij is dan je denkt. Manuele therapie kan je hierbij helpen.

Manuele therapie

Manuele therapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie waarbij problemen in gewrichten, spieren en zenuwen worden verholpen door verschillende bewegingstechnieken. Een gespecialiseerd manueel therapeut van Topfysiotherapie werkt met zijn handen en verbetert door middel van speciale technieken de beweeglijkheid van de beperkte gewrichten in jouw lichaam. Hij gaat er hierbij vanuit dat alle spieren en gewrichten in je lichaam met elkaar in contact staan. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat jouw nekklachten hun oorsprong vinden in een bewegingsbelemmering in je heup; de manueel therapeut onderzoekt waar de oorsprong van jouw klacht vandaan komt, en stelt vervolgens samen met jou het behandelplan op. Het doel: jou beter en pijnloos te laten blijven bewegen.

Waar kan manuele therapie tegen helpen?

Gewrichtsproblemen kunnen ervoor zorgen dat bewegen pijn doet. Daarnaast kan pijn in je gewrichten ervoor zorgen dat je jouw lichaam op een verkeerde manier gebruikt. Dit creëert een sneeuwbaleffect, waarbij verkeerde bewegingen op den duur leiden tot meer pijn in andere delen van je lijf. Denk hierbij aan uitstraling vanuit de nek of rug naar de armen of benen. Klachten die met manuele therapie verholpen kunnen worden zijn:

Dit is een greep uit de klachten die verholpen kunnen worden met manuele therapie. Heb je een andere klacht, maar weet je niet zeker of manuele therapie je daarbij kan helpen? Neem dan contact op via de gegevens onderaan deze pagina. We helpen je graag.

Samen bewegen naar beter

Kenmerkend voor onze manueel therapeut is dat hij niet alleen werkt, maar altijd samen met jou. Tijdens een behandeling gaat hij veelal te werk met zijn handen. Mede daardoor is manuele therapie een erg natuurlijke manier om je lichaam in zijn juiste staat te herstellen. Met zowel ‘zachte en geleidelijke bewegingen’ als ‘harde en abrupte bewegingen’ worden de spieren en gewrichten in je lichaam aangepakt. Dit klinkt misschien eng, maar het gaat allemaal gecontroleerd. Zeker bij de abrupte bewegingen (het kraken) is de vooruitgang van de bewegingsvrijheid en/of vermindering van pijn in gewrichten vaak al na een eerste behandeling merkbaar. Naast de technieken die de manueel therapeut gebruikt tijdens de behandeling, geeft hij je ook advies en concrete oefeningen mee zodat jij thuis en op de lange termijn beter kan blijven bewegen.

Wij helpen je graag

Heb je dus pijn in je rug, last van je nek of een andere klacht waarmee je al een tijdje rondloopt? Tijdens een intake kijken we samen naar je klachten en wat we voor je kunnen betekenen. Aan de hand daarvan vinden we een manier om je snel én langdurig te ontdoen van jouw klachten. Bekijk in de linkerkolom of manuele therapie wordt aangeboden in een praktijk bij jou in de buurt.

Meer informatie

Heb je een klacht, maar weet je niet of manuele therapie een oplossing kan bieden? Of wil je gewoon meer informatie? Aarzel dan niet en neem contact op met een van onze gespecialiseerde vestigingen!

 

Specialisaties

Praktijken

Gespecialiseerd in Manuele therapie