Een vervelende bekkenbodem

Heb je een zwaar gevoel in de bekkenbodem? Ga jij met steeds meer onzekerheid de deur uit, omdat je bang bent te moeten plassen? Of heb je pijnklachten in je bekken tijdens of na je zwangerschap? Dan kan het weleens zijn dat jouw bekkenbodem niet optimaal functioneert. Het is soms moeilijk te plaatsen, soms een beetje schaamtevol en soms hebben we niet eens door dat het te verhelpen is. We hopen stiekem dat het vanzelf weggaat, met het gevolg dat het alleen maar erger wordt.

We hebben allemaal weleens last van iets, waarvan we niet precies weten wat de oplossing is. Houdt de pijn of een andere klacht rond uw bekken aan? Houd dan zeker in gedachte dat bekkenfysiotherapie hierbij kan helpen.

Bekkenfysiotherapie

Bekkenfysiotherapieis een specialisatie binnen de fysiotherapie, die klachten behandelt die veroorzaakt worden door de spieren rondom het bekken. Een bekkenfysiotherapeut is gespecialiseerd in alle aspecten die invloed hebben op de gebieden rond de bekkenbodem. Dit beperkt zich niet tot het trainen van spieren en gewrichten rond dit gebied, maar strekt zich uit tot onder andere: uitleg en advies over functie van de bekkenbodem (al dan niet tijdens de zwangerschap), toilethouding, adviezen over de belasting, ontspanningsoefeningen, blaastraining en meer. De bekkenfysiotherapeut onderzoekt waar de oorsprong van jouw klacht vandaan komt en stelt vervolgens samen met jou het behandelplan op. Het doel: jou beter en pijnloos te laten (blijven) bewegen en je klachten te verminderen.

Waar kan bekkenfysiotherapie tegen helpen?

Problemen in de bekkenbodem kunnen allerlei klachten veroorzaken. Hieronder vind je een aantal klachten die met behulp van bekkenfysiotherapie mogelijk verholpen kunnen worden:

Dit is een greep uit de klachten die verholpen kunnen worden met bekkenfysiotherapie. Heb je een andere klacht, maar weet je niet zeker of bekkentherapie je daarbij kan helpen? Neem dan contact op via de gegevens onderaan deze pagina. We helpen je graag.

Samen bewegen naar beter

Kenmerkend voor onze bekkenfysiotherapeut is dat hij niet alleen, maar altijd samen met jou te werk gaat. Tijdens een behandeling gaat hij samen met jou de verschillende oefeningen voor de bekkenbodem af die een positief effect hebben op jouw klachten. Daarnaast zal de therapeut je uitleggen hoe je spanningen kunt herkennen, waardoor je zelf ook gerichte oefeningen ten bate van de bekkenbodem kunt doen.

Wij helpen je graag

Heb je dus last van onbegrepen buikklachten, last van urineverlies of een andere klacht rond je bekkenbodem waar je al een tijdje mee rondloopt? Tijdens een intake kijken we samen naar je klachten en wat we voor je kunnen betekenen. Aan de hand daarvan vinden we een manier om je snel én langdurig te ontdoen van jouw klachten. Bekijk in de linkerkolom of bekkenfysiotherapie wordt aangeboden in een praktijk bij jou in de buurt.

Meer informatie

Heb je een klacht, maar weet je niet of bekkenfysiotherapie een oplossing kan bieden? Of wil je gewoon meer informatie? Aarzel dan niet en neem contact op met een van onze gespecialiseerde vestigingen!

 

Specialisaties

Praktijken

Gespecialiseerd in Bekkenfysiotherapie