Liever blijven zitten?

Heeft u moeite om uit uw stoel te komen? Is een klein blokje om al een heel karwei? Kijkt u er steeds meer tegenop om een kleine boodschap te gaan doen? Dan kan het weleens zo zijn dat geriatrie fysiotherapie voor u een oplossing kan bieden. Veel mensen die ietwat op leeftijd beginnen te komen, wuiven hun klachten weg onder het mom van ouderdom. Vaak wordt moeite met bewegen veroorzaakt door een aandoening die ze hebben of hebben gehad, zoals een beroerte, ALS, een gebroken heup of de ziekte van Parkinson. ‘Het hoort erbij’ of ‘het is nou eenmaal zo’, zijn veelgehoorde kreten als het moeite met bewegen gaat. Mede daardoor lopen we vaak veel langer rond met klachten dan nodig is, met het gevolg dat het alleen maar erger wordt.

We hebben allemaal weleens pijntjes en problemen met bewegen, maar als een aandoening ervoor zorgt dat u niet graag meer beweegt, dan is het verstandig om er iets aan te doen. Wij kunnen u daar met Geriatrische fysiotherapie bij helpen.

Geriatrie fysiotherapie

Geriatrie fysiotherapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie die zich richt op bewegingsproblemen bij ouderen. Eigenlijk is het vak van de geriater – iemand die gespecialiseerd is in klachten van ouderen – gecombineerd met het vak van de fysiotherapie – iemand die gespecialiseerd is in bewegingsproblemen. De geriatrische fysiotherapeut weet dus extra veel af van wat ouderdomskwalen met een lichaam kan doen. Bij bewegingsproblemen bij ouderen houdt hij altijd rekening met eventuele aandoeningen die de persoon heeft of heeft gehad. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat problemen met lopen of opstaan veroorzaakt worden door een eerdere val of een hersenaandoening. De geriatrische therapeut houdt rekening met de oorsprong van uw klacht, en stelt vervolgens samen met u het behandelplan op. Het doel: strategieën ontwikkelen om u weer meer, beter en zo veel mogelijk zonder pijn te laten bewegen.

Waar kan geriatrie fysiotherapie tegen helpen?

‘We worden ouder en daar doen we niets tegen’ is een veelgehoorde uitspraak. Dat is natuurlijk waar, maar dat betekent niet dat we moeten stoppen met bewegen. Geriatrische fysiotherapie kan u helpen bij uw bewegingsbelemmeringen. U kunt een tegenslag krijgen en bij de pakken neerzitten, maar wat u nog beter kunt doen, is blijven bewegen. Dat is goed voor uw lichamelijke, alsook uw geestelijke gezondheid. Een heup die niet goed functioneert na een val of meer moeite met bewegen als gevolg van een beroerte? Laat ons u helpen. Hieronder vindt u de veelvoorkomende klachten waar geriatrische fysiotherapie tegen kan helpen:

Dit is een greep uit de klachten die verholpen kunnen worden met geriatrie fysiotherapie. Heeft u een andere klacht, maar weet u niet zeker of geriatrie fysiotherapie u daarbij kan helpen? Neem dan contact op via de gegevens onderaan deze pagina. We helpen u graag.

Samen bewegen naar beter

Kenmerkend voor onze geriatrietherapeut is dat hij niet alleen werkt, maar altijd samen met u. Tijdens een behandeling gaan jullie veelal samen aan de slag. Veel doen, oefenen en het vinden van de juiste manieren en strategieën om dagelijks te blijven bewegen staan bij de behandelingen centraal. Mede daardoor is geriatrie fysiotherapie een erg natuurlijke manier om uw lichaamsbewegingen te bevorderen.

Naast de hulp en oefeningen die de geriatrie fysiotherapeut gebruikt tijdens de behandelingen, geeft hij u ook advies en concrete oefeningen mee zodat u thuis en op termijn beter kan blijven bewegen.

Wij helpen u graag

Heeft u, al dan niet als gevolg van een aandoening, steeds meer moeite met bewegen en komt u steeds minder gemakkelijk uit uw stoel? Tijdens een intake kijken we samen naar uw klachten en wat we voor u kunnen betekenen. Aan de hand daarvan vinden we een manier om u snel én zo goed mogelijk te ontdoen van uw klachten. Bekijk in de linkerkolom of geriatrie fysiotherapie wordt aangeboden in een praktijk bij jou in de buurt.

Meer informatie

Heeft u een klacht, maar weet u niet of geriatrische fysiotherapie een oplossing kan bieden? Of wilt u gewoon meer informatie? Aarzel dan niet en neem contact op met een van onze gespecialiseerde vestigingen!

 

Specialisaties

Praktijken

Gespecialiseerd in Geriatrische fysiotherapie