Niet te genieten

Kun jij niet meer genieten van een lekkere maaltijd door de pijn in je kaak? Heb je weer eens last van je nek en hoofd, maar weet je niet waarom? Of schiet je kaak weleens zonder reden op slot? Dan kan orofaciale fysiotherapie (kaak-, hoofd- en hals fysiotherapie – weleens de oplossing bieden. Soms is een klap tegen de kaak de oorzaak, andere keren is de oorzaak niet zo duidelijk, maar bij pijn en klachten rondom kaak, hoofd en hals kan een orofaciale fysiotherapeut je helpen. ‘Het gaat vanzelf wel weer over’, denken we soms. Een gedachte die ervoor kan zorgen dat we er onnodig lang mee rondlopen.

Het kan voorkomen dat je weleens last hebt van je kaak, waarna het de volgende dag verdwenen is. Maar blijft een klacht terugkomen of gaat hij zelfs helemaal niet meer weg, dan is het verstandig om er actief iets tegen te doen. Een orofaciaal fysiotherapeut kan je daarbij helpen.

Orofaciale fysiotherapie

Orofaciale fysiotherapieis een specialisatie binnen de fysiotherapie die zich richt op klachten rondom hoofd, kaak en hals. Onbewust gebruiken we onze spieren, pezen en gewrichten in ons hoofd en in onze kaak en hals veel vaker dan we denken. Pas als er klachten ontstaan hebben we dit in de gaten. Bijvoorbeeld wanneer pijn ervaren wordt tijdens kauwen, of als de pijn van onze naar het hoofd chronisch wordt merken we dit op. De orofaciale fysiotherapeut helpt jou door middel van oefeningen, manuele technieken, adviezen en eventueel hulpmiddelen bij het verminderen van dit soort klachten.

Waar kan orofaciale fysiotherapie tegen helpen?

Een orofaciale fysiotherapeut houdt zich bezig met het niet goed functioneren van spieren en gewrichten in het hoofd, het halsgebied en het kauwstelsel. Het kauwstelsel bestaat uit de kauwspieren, het kaakgewricht en het gebit.

Wanneer ga je naar een orofaciaal fysiotherapeut?

Dit is een kleine greep uit de klachten die verholpen kunnen worden met orofaciale fysiotherapie. Heb je een andere, soortgelijke klacht, maar weet je niet zeker of we je daarbij kunnen helpen? Neem dan contact op via de gegevens onderaan deze pagina. We helpen je graag.

Samen bewegen naar beter

Kenmerkend voor onze orofaciaal fysiotherapeut is dat hij altijd samen met jou te werk gaat. Zo bespreekt hij de klacht met jou tijdens de intake, waarna hij de mogelijke oorzaak ervan ook in overleg met jou zal achterhalen. Op basis daarvan zal de therapeut samen met jou een behandelplan opstellen.

Naast de oefeningen die je samen met de therapeut doet tijdens de behandelingen, zal hij jou ook tips en oefeningen meegeven, zodat je thuis ook actief bezig kunt zijn met het herstel.

Wij helpen je graag

Kun jij niet meer genieten van je favoriete maaltijd? Of voelen de gewrichten of spieren in je kaak, hals of hoofd gewoon niet goed? Tijdens een intake kijken we naar jouw klachten en de omstandigheden die deze klachten veroorzaken. Aan de hand daarvan vinden we een manier om je snel én zo goed mogelijk te ontdoen van jouw klachten. Bekijk in de linkerkolom of orofaciale fysiotherapie wordt aangeboden in een praktijk bij jou in de buurt.

Meer informatie

Heb je een klacht, maar weet je niet of Topfysiotherapie je erbij kan helpen? Of wil je gewoon meer informatie? Aarzel dan niet en neem contact op met een van onze gespecialiseerde vestigingen!

 

Specialisaties

Praktijken

Gespecialiseerd in Kaak-, hoofd- en halsfysiotherapie