Onverklaarbaar vermoeid

Ben jij extreem vermoeid na een niet overdreven drukke dag? Heb je hoofdpijn en een vastzittende nek, maar weet je niet precies hoe het komt? Of heb je spierpijn in lichaamsdelen die je helemaal niet overmatig gebruikt hebt? Dan zou het kunnen zijn dat je lichamelijke klachten ervaart, die worden veroorzaakt door de ‘psyche’, ofwel, jouw mentale gesteldheid. Stress, spanningen, of bijvoorbeeld traumatische gebeurtenissen kunnen zich manifesteren in lichamelijke klachten. Psychosomatische fysiotherapie kan je hier dan wellicht bij helpen.

Het is vaak moeilijk om met klachten om te gaan, als je de oorzaak ervan niet kent. We zijn dan geneigd te denken dat de klacht vanzelf weggaat, omdat hij ook vanzelf gekomen is. Dat is natuurlijk niet vanzelfsprekend. Het is daarom verstandig om bij aanhoudende klachten de hulp in te schakelen van een specialist. Een psychosomatische fysiotherapeut kan je er wellicht bij helpen.

Psychosomatische fysiotherapie

Psychosomatische fysiotherapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie die zich richt op zowel lichaam als geest. Het woord psychosomatisch kun je letterlijk opdelen in geest, ‘psycho’ en lichaam, ‘somatisch’. Er wordt hierbij vanuit gegaan dat de geest en het lichaam elkaar continu beïnvloeden. Gevolgen van stress kunnen bijvoorbeeld zijn dat je spieren verkrampen, maar je lichamelijke fitheid kan er bijvoorbeeld weer voor zorgen dat je geestelijk lekkerder in je vel zit.

Een psychosomatische fysiotherapeut is gespecialiseerd in die wisselwerking tussen lichaam en geest.

Waar kan psychosomatische fysiotherapie tegen helpen?

Het kan zijn dat fysieke klachten een psychische grondslag hebben. Hieronder vind je een aantal klachten waarbij psychosomatische fysiotherapie kan helpen.

Dit is slechts een greep uit de klachten die verholpen kunnen worden door een psychosomatische fysiotherapeut. Heb je een vergelijkbare klacht, maar weet je niet zeker of Topfysiotherapie je daarbij kan helpen? Neem dan contact op via de gegevens onderaan deze pagina. We helpen je graag.

Samen bewegen naar beter

Kenmerkend voor onze psychosomatische fysiotherapeut is dat hij nooit alleen werkt, maar altijd samen met jou. Naar aanleiding van een met jou opgesteld behandelplan zal hij de oefeningen doen die jouw lichaam en geest nodig hebben. Daarnaast zal hij je ook concrete handvaten bieden, zodat je ook thuis en op het werk gericht bezig kan zijn met het herstelproces.

Wij helpen je graag

Heb je dus last van onverklaarbare klachten? Ben je al een tijdje heel de dag door vermoeid, maar weet je niet hoe het komt? Tijdens een uitgebreid eerste gesprek zal de therapeut samen met jou op zoek gaan naar de oorzaak van je klachten, waarna er een gedegen behandelplan zal worden opgesteld. Bekijk in de linkerkolom of psychosomatische fysiotherapie wordt aangeboden in een praktijk bij jou in de buurt.

Meer informatie

Wil je weten of psychosomatische fysiotherapie je kan helpen bij een klacht? Of wil je gewoon meer informatie? Aarzel dan niet en neem contact op met een van onze gespecialiseerde vestigingen!

 

Specialisaties

Praktijken

Gespecialiseerd in Psychosomatische fysiotherapie