Een onhandig probleem

Heb je moeite met het bewegen van je duim? Kun je niet normaal autorijden omdat je tijdens het schakelen zoveel last hebt van je rechterhand? En doen je vingers al pijn als je eraan denkt om met mes en vork te eten? Dan kan handtherapie weleens de oplossing voor je zijn. Je krijgt pas in de gaten hoe vaak je je handen gebruikt, wanneer je er last van hebt. Sommige mensen blijven ermee lopen met de gedachte: het gaat vanzelf wel weer over. Dit is een gedachte die er uiteindelijk voor zorgt dat het herstel alleen maar langer duurt.

Het kan voorkomen dat je een keer valt en jezelf verkeerd opvangt met je handen. Of dat bij het uitvoeren van veelvuldig dezelfde beweging, je handen op den duur verzet vertonen. Het is dan verstandig om hier actief iets aan te doen. Handtherapie kan je daarbij helpen.

Handtherapie

Handtherapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie die zich volledig focust op bewegingsproblemen en –pijnen in de handen, polsen en armen. Je handen zijn je meest gebruikte deel van je lichaam, waardoor pijnlijke handen (en armen) vaak als zeer vervelend worden ervaren. Of het probleem nu veroorzaakt wordt door letsel of door overbelasting, handtherapie kan de uitkomst bieden. De handtherapeut onderzoekt waar de oorsprong van jouw klacht vandaan komt en stelt vervolgens samen met jou een behandelplan op. Het doel: dat jij je handen en armen zo snel mogelijk weer goed en pijnloos kan (blijven) bewegen.

Waar kan handtherapie tegen helpen?

Ondanks de benaming houdt een handtherapeut zich niet alleen maar bezig met je handen. Omdat je hele lijf in verbinding staat met elkaar, behoren ook de polsen, armen en zelfs de schouders tot het behandelgebied van de handtherapeut. De handen worden echter vaak het meest intensief gebruikt, waardoor deze klachten het vervelendst zijn.

Hieronder vind je veelvoorkomende klachten waar een handtherapeut je bij kan helpen.

Dit is een greep uit de klachten die verholpen kunnen worden met handfysiotherapie. Heb je een andere klacht, maar weet je niet zeker of handtherapie je daarbij kan helpen? Neem dan contact op via de gegevens onderaan deze pagina. We helpen je graag.

Samen bewegen naar beter

Kenmerkend voor onze handtherapeut is dat hij altijd samen met jou te werk gaat. Tijdens een behandeling gaan jullie samen aan de slag. Veel oefenen, bewegen staat bij de behandelingen centraal. Handtherapie is dan ook een erg natuurlijke manier om het bewegen van je hand te herstellen.

Naast de hulp en oefeningen die de handtherapeut gebruikt tijdens de behandelingen, zorgt hij er ook voor dat jij thuis aan de slag kunt met oefeningen, waardoor je ook op de lange termijn beter kunt blijven bewegen.

Wij helpen je graag

Krijg je bij alledaagse bezigheden steeds meer last van pijnlijke handen? Of kun je je favoriete sport niet meer uitvoeren zoals je graag wil? Tijdens een intake nemen we jouw klachten samen nog eens goed onder de loep en kijken we wat we voor je kunnen betekenen. Aan de hand daarvan vinden we een manier om je snel én zo goed mogelijk te ontdoen van jouw klachten. Bekijk in de linkerkolom of handtherapie wordt aangeboden in een praktijk bij jou in de buurt.

Meer informatie

Heb je een klacht, maar weet je niet of handtherapie een oplossing kan bieden? Of wil je gewoon meer informatie? Aarzel dan niet en neem contact op met een van onze gespecialiseerde vestigingen!

 

Specialisaties

Praktijken

Gespecialiseerd in Handtherapie