Een harde werker

Heb je weer last van je onderrug als je een tijdje achter je computer hebt gezeten? Heeft jouw werkhouding er weer eens voor gezorgd dat je last hebt van je nek? Of ervaar je zoveel druk vanuit je leidinggevende dat je je lichaam geen rust meer gunt? Dan kan arbeidsfysiotherapie je weleens een uitkomst bieden. Werknemers die hard werken zijn belangrijk voor iedere werkgever. Wat echter nog belangrijker is voor de werkgever, is dat die harde werkers kunnen blijven werken. Als ze door bovenstaande klachten opeens hun werk niet goed meer kunnen uitvoeren, dan is dat voor niemand leuk. En de gedachte dat ‘pijnklachten erbij horen’ als het op hard werken aankomt is een verouderde gedachte.

Het kan voorkomen dat je eens een keer last hebt van je lichaam nadat je een dag hard gewerkt hebt. Maar het is belangrijk dat je herkent waar dit door komt, waardoor het niet vaker voorkomt. Is dat wel het geval, dan is het verstandig om hier iets tegen te doen. Arbeidsfysiotherapie kan je daarbij helpen.

Arbeidsfysiotherapie

Arbeidsfysiotherapie een specialisatie binnen de fysiotherapie die zich richt op klachten die gerelateerd zijn aan werkzaamheden van werknemers. De werkplek, werkhouding, werkintensiviteit, werkduur en werktaken zijn zaken die hier invloed op hebben. Voor de meeste mensen beslaat werk een groot deel van hun leven. Het is daarom zaak dat de werkzaamheden op een verantwoorde manier gebeuren. Heb jij klachten die waarschijnlijk gerelateerd zijn aan jouw werkzaamheden? Dan kan een arbeidsfysiotherapie je hierbij helpen. De arbeidsfysiotherapeut bekijkt met jou je klachten en kan in combinatie met een werkplekanalyse nagaan waar deze klachten door veroorzaakt worden. Het doel: dat jij zo snel mogelijk weer met plezier en zonder pijn je werkzaamheden uit kan (blijven) voeren.

Waar kan arbeidsfysiotherapie tegen helpen?

Een arbeidsfysiotherapeut houdt zich bezig met alle werk gerelateerde klachten aan het lichaam. Waar deze klachten door veroorzaakt worden en hoe ze verholpen kunnen worden, zoekt de therapeut samen met jou uit.

Hieronder vind je veelvoorkomende klachten waar een arbeidstherapeut je bij kan helpen.

Dit is een greep uit de klachten die verholpen kunnen worden met arbeidsfysiotherapie. Heb je een andere klacht, maar weet je niet zeker of arbeidstherapie je daarbij kan helpen? Neem dan contact op via de gegevens onderaan deze pagina. We helpen je graag.

Samen bewegen naar beter

Kenmerkend voor onze arbeidsfysiotherapeut is dat hij altijd samen met werknemer en werkgever te werk gaat. Zo bekijkt hij de klachten van de werknemer én de condities op het werk (zoals de werkplek, werkdruk en werkhouding), en zal op basis daarvan een behandelplan opstellen.

Naast de hulp en oefeningen die de arbeidsfysiotherapeut gebruikt tijdens de behandelingen, zal hij jou ook tips geven om op je werk beter en verantwoord te gaan bewegen.  

Wij helpen je graag

Ga jij met tegenzin naar je werk, omdat je elke dag met klachten terugkomt? Of kun je je werk bijna niet meer uitvoeren door de klachten aan je lichaam? Tijdens een intake kijken we naar jouw klachten en de omstandigheden die deze klachten wellicht veroorzaken. Aan de hand daarvan vinden we een manier om je snel én zo goed mogelijk te ontdoen van jouw klachten. Bekijk in de linkerkolom of arbeidsfysiotherapie wordt aangeboden in een praktijk bij jou in de buurt.

Meer informatie

Heb je een klacht, maar weet je niet of arbeidsfysiotherapie een oplossing kan bieden? Of wil je gewoon meer informatie? Aarzel dan niet en neem contact op met een van onze gespecialiseerde vestigingen!

 

 

Specialisaties

Praktijken

Gespecialiseerd in Bedrijfs- en arbeidsfysiotherapie