Geen puf meer..

Heb je na een zware operatie geen puf meer op je benen te staan? Ga je door de chemotherapie erg hard achteruit in je energie? Of heb je het gevoel dat je lichaam harder achteruit gaat dan je had durven denken? Dat is volkomen normaal in de zware strijd die een mens moet leveren tegen kanker.

Fysiotherapie is dan ook niet het eerste waar je aan denkt op zo’n moment, maar dat is niet helemaal terecht. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat oncologie fysiotherapie je juist kan helpen in jouw strijd. Het zorgt er namelijk voor dat je meer fitheid en spierkracht behoudt, en beter met de vermoeidheid en pijn kunt omgaan na intensieve behandelingen zoals chemo en bestraling. Bovendien verlaagt het de kans dat behandelingen voortijdig gestaakt moeten worden.

Het is daarom zo gek nog niet om aan jezelf te blijven werken. Wil je weten wat voor jou de opties zijn en of het je kan helpen? Een gespecialiseerd oncologische fysiotherapeut van Topfysiotherapie kan je erbij helpen.

Oncologie fysiotherapie

Oncologie fysiotherapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie die zich richt op de strijd tijdens – en de revalidatie na – een behandeling tegen kanker. Behandelingen tegen kanker zijn bijna altijd een zware aanslag op het lichaam, waardoor het erg van belang is om het lichaam in een opperste conditie te houden. Een oncologische fysiotherapeut is gespecialiseerd in wat er gebeurt met het lichaam tijdens en na de strijd tegen de ziekte. Hierdoor weet de oncologie therapeut wat er speelt en wat het lichaam wel en niet aankan. Het doel: jou sterker maken tijdens, of sneller laten revalideren na de strijd tegen kanker.

Waar kan oncologie fysiotherapie tegen helpen?

Kanker is een meedogenloze ziekte. Het genezen ervan gaat vaak gepaard met een heftige periode. Tijdens en na deze periode kan deze speciale soort fysiotherapie jou erbij helpen je lichamelijke conditie op een bepaald peil te houden. Hieronder vind je een aantal klachten waartegen oncologie fysiotherapie kan helpen.

Dit is een greep uit de klachten die verholpen kunnen worden met oncologie fysiotherapie. Heb je een vergelijkbare klacht, maar weet je niet zeker of oncologie fysiotherapie je daarbij kan helpen? Neem dan contact op via de gegevens onderaan deze pagina. We helpen je graag.

Samen bewegen naar beter

Kenmerkend voor onze oncologie fysiotherapeut is dat hij nooit alleen werkt, maar altijd samen met jou. Zo zal er tijdens de behandelingen en oefeningen altijd geluisterd worden naar jouw lichaam en waar het baat bij heeft. Daarnaast zal de therapeut je uitleggen hoe je thuis ook zelf gerichte oefeningen kunt doen. Alles om jouw lichaam zo goed mogelijk te helpen tijdens en na de strijd tegen kanker.

Wij helpen je graag

Wil je meer doen in je strijd tegen deze rotziekte? Of wil je gewoon weten wat het voor jou kan betekenen? Tijdens een eerste intake zal het proces waarin je zit besproken worden en zal er voor jou een persoonlijk behandelplan worden opgesteld. Bekijk in de linkerkolom of oncologie fysiotherapie wordt aangeboden in een praktijk bij jou in de buurt.

Meer informatie

Wil je weten of oncologie fysiotherapie jou kan helpen? Of wil je gewoon meer informatie? Aarzel dan niet en neem contact op met een van onze gespecialiseerde vestigingen!

 

Specialisaties

Praktijken

Gespecialiseerd in Oncologie fysiotherapie