Sporten is gezond

Heb een trap op je enkel gehad tijdens een voetbalwedstrijd? Heb je je knie verdraaid tijdens de hockeytraining? Of blijf je last houden van die elleboog elke keer als je weer basketbalt? Dan kan sportfysiotherapie je daar wellicht bij helpen.

Sporten is gezond, dat staat als een paal boven water, maar het brengt soms ook risico’s met zich mee voor je lichaam. Hoe vaker je sport en hoe intensiever die sport is, hoe groter de kans dat je vroeg of laat tegen een blessure aanloopt. Maar geen nood: pijn tijdens of na het sporten  of een opgelopen blessure kunnen verholpen worden. Wel is het verstandig om dit op een professionele manier aan te pakken, zodat je snel weer fit bent en de kans op het terugkeren van die blessure zo laag mogelijk is. De sportfysiotherapeut is de specialist die je daarbij het beste kan helpen.

Sportfysiotherapie

Sportfysiotherapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie die zich richt op het herstel, de voorlichting en de preventie van sportblessures. Daarnaast kan een sportfysiotherapeut bijvoorbeeld ook helpen in de aanloop naar een sportprestatie. Bijvoorbeeld tijdens de voorbereiding van een marathon, triatlon of wandelvierdaagse, of wanneer iemand voor het eerst een nieuwe, intensieve sport gaat beoefenen.

Iedereen die een lichaamsintensieve sport beoefent, heeft de kans om een blessure op te lopen. Soms kan een blessure zo ernstig zijn, dat er een operatie aan te pas moet komen. Hoe licht of zwaar een blessure ook is, om ervoor te zorgen dat het herstelproces zo snel en met een zo laag mogelijk kans op terugval verloopt, is het verstandig om een sportfysiotherapeut in de arm te nemen.

Waarbij kan sportfysiotherapie helpen?

Voor alle klachten die te maken hebben met sport, maar ook voor alle voorlichting en preventie ten bate van het beoefenen van een sport kun je bij een sportfysiotherapeut terecht. Hieronder vind je een aantal voorbeelden van sportblessures waarbij sportfysiotherapie kan helpen.

Dit is slechts een greep uit de klachten die verholpen kunnen worden door een sportfysiotherapeut. Heb je een blessure of klacht die te maken heeft met de sport die je beoefent? Neem dan contact op via de gegevens onderaan deze pagina. We helpen je graag.

Samen bewegen naar beter

Kenmerkend voor onze sportfysiotherapeut is dat hij nooit alleen werkt, maar altijd samen met jou. Naar aanleiding van een met jou opgesteld behandelplan zal hij de oefeningen doen die jouw lichaam en jouw blessure nodig hebben. Daarnaast geeft hij je huiswerk en tips mee, waarmee je thuis of bij je vereniging aan de slag kan, zodat je ook zelf gericht bezig kan zijn met het verhelpen van je klacht.

Wij helpen je graag

Heb je dus last van een blessure? Of loop je al een tijdje rond met een zeurende pijn die maar niet weggaat tijdens het sporten? Aarzel niet en neem contact op. Tijdens een eerste intakegesprek zal de therapeut samen met jou je klacht bekijken, waarna er een gedegen behandelplan zal worden opgesteld. Bekijk in de linkerkolom of sportfysiotherapie wordt aangeboden in een praktijk bij jou in de buurt.

Meer informatie

Wil je weten of sportfysiotherapie je kan helpen bij een klacht? Of wil je gewoon meer informatie? Aarzel dan niet en neem contact op met een van onze gespecialiseerde vestigingen!

 

Specialisaties

Praktijken

Gespecialiseerd in Sportfysiotherapie