Moeilijk meekomen

Kan je zoontje niet lekker meespelen met zijn leeftijdsgenootjes? Heeft je dochter moeite om mee te komen tijdens de gymlessen? Of heeft jouw kleintje last van een motorische achterstand, maar weet je niet hoe het komt? Dan is kinderfysiotherapie wellicht een uitkomst voor jou én je kind.

Kinderen werken vaak spelenderwijs en onbewust aan hun motorische ontwikkeling. Kinderen bewegen veel en vaak en dat gaat bijna als vanzelf. Het kan echter voorkomen dat dit, om wat voor reden dan ook, niet gaat zoals het moet. Voor een ouder/verzorger is het de taak om dit tijdig op te merken, zodat er iets aan gedaan kan worden. Een kinderfysiotherapeut kan je hierbij helpen.

Kinderfysiotherapie

Kinderfysiotherapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie die zich richt op de beweging en de motorische ontwikkeling van kinderen tot 18 jaar. In veel gevallen gaat de ontwikkeling en de beweging bij kinderen vanzelf zoals het moet gaan. Het kan echter voorkomen dat kinderen in hun ontwikkelingen achterblijven, dat ze een houdingafwijking hebben of dat ze op een nare manier geblesseerd raken bijvoorbeeld. Fysiotherapie voor kinderen kan eraan bijdragen dat de ontwikkelingen weer gaan zoals ze moeten gaan, waardoor kinderen weer op een fijne manier mee kunnen spelen en bewegen met hun leeftijdsgenootjes. Bovendien worden eventuele klachten of problemen op latere leeftijd hiermee ook voorkomen.  

Waar kan kinderfysiotherapie tegen helpen?

Een kinderfysiotherapeut heeft zich gespecialiseerd in de motorische ontwikkeling van kinderen. Eventuele belemmeringen in die ontwikkelingen, waardoor ze veroorzaakt zijn en hoe ze verholpen kunnen worden zoekt de therapeut uit samen met jou en je kind.

Hieronder vind je voorbeelden van klachten waar een kinderfysiotherapeut bij kan helpen.

Dit is een kleine greep uit de klachten die verholpen kunnen worden met fysiotherapie voor kinderen. Heeft je kind een andere, soortgelijke klacht, maar weet je niet zeker of de kinderfysiotherapeut daarbij kan helpen? Neem dan contact op via de gegevens onderaan deze pagina. We helpen je graag.

Samen bewegen naar beter

Kenmerkend voor onze kinderfysiotherapeut is dat hij of zij altijd samen met jou en je kind te werk gaat. Zo bespreekt hij de klacht samen met jou en je kind tijdens de intake. Vervolgens zal hij bepalen wat er nodig is om de precieze oorzaak van de klacht vast te stellen, waarna hij samen met jullie het behandelplan zal opstellen.  

Naast de oefeningen die je kind zal doen tijdens de behandelingen, zal hij jou en je kind ook tips en oefeningen meegeven, zodat hij/zij thuis en op school ook actief bezig kan zijn met zijn/haar herstel.

Wij helpen je graag

Loopt je kind achter in zijn motorische ontwikkeling? Heeft hij/zij een verkeerde houding tijdens bepaalde activiteiten? Of weet je niet zeker of je kind wel op een goede manier beweegt? Tijdens een intake kijken we naar de klachten en de omstandigheden die deze klachten veroorzaken. Op basis daarvan helpen we je kind om beter te gaan bewegen.  Bekijk in de linkerkolom of kinderfysiotherapie wordt aangeboden in een praktijk bij jou in de buurt.

Meer informatie

Denk je een klacht op te merken bij jouw kind of bij jezelf, maar weet je niet of Topfysiotherapie je erbij kan helpen? Of wil je gewoon meer informatie? Aarzel dan niet en neem contact op met een van onze gespecialiseerde vestigingen!

 

Specialisaties

Praktijken

Gespecialiseerd in Kinderfysiotherapie