Bel me terug Patientenportaal

Revalidatietraining

Revalidatietraining is bedoeld om u -onder begeleiding van ervaren fysiotherapeuten- te ondersteunen bij verantwoord bewegen. Om te werken aan uw gezondheid en welzijn.

Als deelnemer krijgt u een persoonlijk gericht oefenprogramma. De oefeningen zijn meestal bedoeld voor conditieverbetering en uithoudingsvermogen, voor spierkrachtversterking en lenigheid. Maar bijvoorbeeld ook voor het voorkomen van klachten en blessures.

Zo nodig worden specifieke testen afgenomen om uw niveau in kaart te brengen en vooruitgang meetbaar te maken. Het kan ook zijn dat uw fysiotherapeut Blood Flow Restriction Training (BFRT) inzet binnen de revalidatietraining.

 

Specifieke programma's

Revalidatietraining is geschikt voor algemene gezondheidsdoelen, maar ook voor specifieke patiëntgroepen. Zo bieden wij specifieke programma's aan voor bijvoorbeeld: patienten met chronische pijn, Diabetes Mellitus type-II (suikerziekte), na operatieve ingrepen (zoals een voorste kruisbandreconstructie of prothese), reuma-klachten, lagerugklachten en ouder wordende mensen. De revalidatietraining geldt voor een periode. Informeer naar de mogelijkheden bij uw fysiotherapeut.

Diensten & specialisaties