Bel me terug Patientenportaal

Fysiotherapie

Fysiotherapie is een behandelmethode voor klachten die te maken hebben met het bewegen (spieren, banden, gewrichten en zenuwen). Wij onderzoeken de (mogelijke) oorzaken van uw klachten en brengen de gevolgen daarvan voor het dagelijks functioneren in kaart. Over het algemeen herstellen 70-80% van de klachten spontaan binnen enkele dagen tot weken. Het is dan ook niet verwonderlijk dat een arts niet altijd direct fysiotherapie zal voorschrijven of de fysiotherapeut niet direct start met de behandeling. Behandeling is noodzakelijk wanneer normaal herstel van klachten uitblijft.

Goede informatie

Een zeer belangrijk onderdeel van de behandeling binnen onze praktijk is u zo goed mogelijk te informeren over de aard van uw klachten en de factoren die het herstel in de weg staan of bevorderen. Daarbij bepalen we welke begeleiding hierbij zinvol is. Uw fysiotherapeut zal samen met u het einddoel van de behandeling vaststellen.

De behandeling

Een fysiotherapeutische behandeling kan bestaan uit informeren, adviseren, oefenen en sturen van bewegingen, spierkrachttraining, coördinatieoefeningen, het voorzien in hulpmiddelen en/of massage. Stroomvormen worden nog maar zelden toegepast.

Specifieke programma's

Wij bieden specifieke programma's aan voor mensen met chronische pijnklachten en lage rugklachten. 

Diensten & specialisaties