Bel me terug Patientenportaal

Klinische Psycho-Neuro-Immunologie (kPNI)


Wat is kPNI?

kPNI is het bestuderen én – waar mogelijk – optimaliseren van de factoren die van invloed zijn op de gezondheid en het welbevinden van de mens in de verschillende fasen van zijn/haar leven, waarbij eigen verantwoordelijkheid, zelfredzaamheid, inzicht en persoonlijke groei de basis vormen.

De klinische Psycho-Neuro-Immunologie (kPNI) is een jonge wetenschap, die ook wel Functional Medicine wordt genoemd, en een specialisatie van de Orthomoleculaire Geneeskunde. Binnen deze wetenschap wordt wetenschappelijke kennis verbonden uit de (epi)genetica, psychologie, neurologie, fysiologie, biochemie, immunologie, endocrinologie en sociologie. Een kPNI-therapeut heeft voorafgaande aan deze studie al andere studies afgerond en heeft al diverse jaren ervaring in de zorg.


Visie

Een belangrijk onderdeel binnen de kPNI is kennis op gebied van stress en de regeneratie van werkingsmechanismen in het lichaam. Een kPNI-therapeut bekijkt uw klacht niet als een foto maar als een film. Er zal hierbij dus niet alleen gekeken worden naar uw huidige klachten. Ook klachten en doorgemaakte ziektes uit het verleden, uw ontwikkeling als kind, ervaringen in uw leven en leefstijl (voeding, vochthuishouding, stress, bioritme en beweging) worden in de analyse meegenomen. Waar nodig kan eventueel aanvullend onderzoek worden ingezet, bijvoorbeeld in de vorm van bloed-, ontlasting- en speekselonderzoek en vragenlijsten.


Voor welke klachten?

De kPNI is vooral interessant voor mensen met de volgende problemen en vraagstukken:

Behandeling

Adviezen en interventies vanuit de kPNI kunnen gericht zijn op:


Specialist

kPNI wordt binnen Topfysiotherapie van der Zanden en gezondheidscentrum TopZorg Weert uitgevoerd door Olaf van der Zanden. Olaf heeft achtereenvolgens de studies fysiotherapie, manuele therapie, psychologie, echografie, Sport & Voeding en klinische Psycho-Neuro-Immunologie gevolgd. Hij is 30 jaar werkzaam binnen de zorg. Olaf begeleidt en adviseert patiënten en (top)sporters uit heel Nederland, ook op verzoek van collega’s, trainers en artsen. Naast zijn werk in de praktijk is hij al 25 jaar verbonden aan de Vrije Universiteit Brussel als wetenschappelijk medewerker. Hij is tevens lid van de Academie voor Zelfherstel, waar hij diverse lezingen verzorgt.
klein logo avz


Vergoeding

Olaf van der Zanden is lid van de Maatschappij ter Bevordering van de Orthomoleculaire Geneeskunde (MBOG). Diverse zorgverzekeraars vergoeden een deel van de kosten van een consult tot een maximum bedrag per jaar. Kijk dus even uw polis na, kijk op de Zorgwijzer of neem even contact met ons op. Voor de tarieven en Algemene Voorwaarden klik hier

MBOG logo zonder slogan lidnummer 1507 TL

 

Diensten & specialisaties