Bel me terug Patientenportaal

Klinische Psycho-Neuro-Immunologie (kPNI)

kPNI Beeldmerk
Wat is kPNI?

kPNI is het bestuderen én – waar mogelijk – optimaliseren van de factoren die van invloed zijn op de gezondheid en het welbevinden van de mens in de verschillende fasen van zijn/haar leven, waarbij eigen verantwoordelijkheid, zelfredzaamheid, inzicht en persoonlijke groei de basis vormen.

De klinische Psycho-Neuro-Immunologie (kPNI) is een jonge wetenschap, die ook wel Functional Medicine wordt genoemd, en een specialisatie van de Orthomoleculaire Geneeskunde. Binnen deze wetenschap wordt wetenschappelijke kennis verbonden uit de (epi)genetica, psychologie, neurologie, fysiologie, biochemie, immunologie, endocrinologie en sociologie. Een kPNI-therapeut heeft voorafgaande aan deze studie al andere studies afgerond en heeft al diverse jaren ervaring in de zorg. Bekijk ook onze Nieuwsbrief.


Visie

Een belangrijk onderdeel binnen de kPNI is kennis op gebied van stress en de regeneratie van werkingsmechanismen in het lichaam. Een kPNI-therapeut bekijkt uw klacht niet als een foto maar als een film. Er zal hierbij dus niet alleen gekeken worden naar uw huidige klachten. Ook klachten en doorgemaakte ziektes uit het verleden, uw ontwikkeling als kind, ervaringen in uw leven en leefstijl (voeding, vochthuishouding, stress, bioritme en beweging) worden in de analyse meegenomen. Waar nodig kan eventueel aanvullend onderzoek worden ingezet, bijvoorbeeld in de vorm van bloed-, ontlasting- en speekselonderzoek en vragenlijsten.


Voor welke klachten?

De kPNI is vooral interessant voor mensen met de volgende problemen en vraagstukken:

Behandeling

Adviezen en interventies vanuit de kPNI kunnen gericht zijn op:


Specialist

kPNI wordt binnen Topfysiotherapie van der Zanden en gezondheidscentrum TopZorg Weert uitgevoerd door Olaf van der Zanden. Olaf heeft achtereenvolgens de studies fysiotherapie, manuele therapie, psychologie, echografie, Sport & Voeding en klinische Psycho-Neuro-Immunologie gevolgd. Hij is ruim 30 jaar werkzaam binnen de zorg. Olaf begeleidt en adviseert patiënten en (top)sporters uit heel Nederland, ook op verzoek van collega’s, trainers en artsen. Naast zijn werk in de praktijk is hij al 25 jaar verbonden aan de Vrije Universiteit Brussel als wetenschappelijk medewerker. Hij is een veel gevraagd spreker voor de thema's chronische pijn, voeding, gezond ouder worden, leefstijl en het verbeteren van sportprestaties & herstel.

Vergoeding

Olaf van der Zanden is lid van de Maatschappij ter Bevordering van de Orthomoleculaire Geneeskunde (MBOG). Diverse zorgverzekeraars vergoeden een deel van de kosten van een consult tot een maximum bedrag per jaar. Kijk dus even uw polis na, kijk op de Zorgwijzer of neem even contact met ons op. Voor de tarieven en Algemene Voorwaarden klik hier

Neem contact op

Heeft u vragen over een deze behandeling of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact met ons op.
Dat kan via receptie@topfysiotherapieweert.nl 
of via telefoonnummer: 0495-532328.

Waarneming bij ziekte, langdurige arbeidsongeschiktheid of overlijden

Er is een overeenkomst gesloten met een collega kPNI-therapeut om desgewenst de behandeling over te nemen of af te wikkelen.

Klachten en geschillen

Een klacht of geschil bespreken we graag eerst met u.
Indien we er in een gesprek niet samen uit zouden komen, verwijzen we - als lid van de MBOG en RBCZ - naar https://mbog.nl/over-mbog/klachten-en-geschillen/.

MBOG beeldmerk   SCAG LOGO per 1 1 24    RBCZ logo CMYK payoff     

Lidnummer 1507 TL
AGB-code Olaf van der Zanden: 90108903
AGB-code praktijk: 04005071
RBCZ-nummer: 240125R
BTW nummer: NL 8036.61423.B01 
KvK nummer: 13036333

Diensten & specialisaties