Bel me terug Patientenportaal

Manuele Therapie

Manuele therapie is een methode om -door onderzoek- de kwaliteit en functie van gewrichten te beoordelen en te behandelen. Hierbij wordt ook onderzocht of er factoren zijn (zoals de algemeen lichamelijke toestand, stress, werk, hobby), die een positieve of negatieve invloed hebben op een klacht.

Mobiliseren

Een manueeltherapeut heeft zich gespecialiseerd in technieken voor herstel of verbetering van de beweeglijkheid van de gewrichten waarover u klachten heeft of de pijn hieraan. Meestal is zacht duwen, trekken of draaien van een lichaamsdeel voldoende (zogenaamde mobilisaties). Soms vult de manueeltherapeut deze technieken aan met een impuls (zogenaamde manipulatie). Bij deze laatste techniek hoort men soms een knappend of krakend geluid, maar is dit over het algemeen niet pijnlijk.

Effectief bij vele klachten

Klachten die bewezen effectief kunnen worden behandeld met manuele therapie zijn onder andere: hoofdpijn, nekpijn, artrose (met name van de heup), Whiplash, (lage)rugklachten, bepaalde vormen van duizeligheid en kaakklachten.

Specifieke programma's

Wij bieden specifieke programma's aan voor mensen met chronische pijnklachten en lage rugklachten. 

Diensten & specialisaties