Bel me terug Patientenportaal

LymphaTouch

Een nieuwe behandeling bij overtollig vocht en littekens

Oedeemtherapie verbetert de circulatie van lymfevocht en de structuur van bindweefsel. In deze behandelvorm zijn Inge Jones-Buijs en Lieke Dirks van Topfysiotherapie van der Zanden al vele jaren gespecialiseerd. Sinds kort gebruiken zij – aanvullend op de oedeemtherapie – een nieuw apparaat: de LymphaTouch. Een effectief systeem, waar ze al fraaie resultaten mee hebben geboekt met zeer tevreden patiënten.

LymphaTouch apparaat 

Hoe werkt het?

De LymphaTouch is een apparaat wat met behulp van een negatieve druk de manuele behandeling ondersteunt. De LymphaTouch verbetert de circulatie van lymfevocht en de structuur van het bindweefsel. Hiervoor zijn verschillende Cups inzetbaar, waardoor ieder oppervlak te behandelen is. Het is inzetbaar als onderdeel van oedeemtherapie bij lymfoedeem, echter is het ook geschikt voor de behandeling van fibrose, littekens, verklevingen van het onderhuids bindweefsel, lipoedeem, weefselspanning en brandwonden. Ook de huidschade na oncologische bestraling is goed behandelbaar met de LymphaTouch.

LymphaTouch behandeling bovenarm

Het is een klein apparaat, wat een instelbare druk (tussen 20 mmHg en 350 mmHg) heeft. Ook de instelbare trillingsfrequentie (tussen 20Hz en 90Hz) maakt elke behandeling comfortabel en effectief voor de patiënt.

Voor welke klachten of problemen is de LymphaTouch inzetbaar?

Heeft u vochtproblemen, verkleefde littekens, huidschade na een bestraling of pijnklachten door lipoedeem, neem dan contact met ons op.

Vergoeding

Behandeling met de LymphaTouch valt binnen de behandeling Oedeemfysiotherapie en hiervoor worden géén extra kosten in rekening gebracht.

 

Diensten & specialisaties