Patientenportaal Afspraakformulier

Kinderfysiotherapie 

Binnen de kinderfysiotherapie zijn onze kinderfysiotherapeuten werkzaam die zich gespecialiseerd hebben in de behandeling van kinderen.

De kinderfysiotherapeut helpt kinderen en jongeren van 0 tot 18 jaar die een achterstand, beperking of pijn hebben bij het bewegen. Uitgangspunt voor de behandeling is de hulpvraag van ouders en -indien mogelijk- de vraag van het kind. De therapeut doet onderzoek en maakt gebruik van tests om objectief vast te kunnen stellen wat er aan de hand is. Daarna zal samen met ouders naar oplossingen worden gezocht om het kind gericht te helpen.

Kinderfysiotherapeuten bij Topfysiotherapie Drunen

Bijzondere aandachtsgebieden

Specialistisch kinderspreekuur 

Elke 6-8 weken is er een specialistisch spreekuur samen met onze kinderfysiotherapeut Kirsten Couwenberg en podotherapeute Lotte Lammers. Klik hier voor meer informatie. 

Peutergym

Voor alle peuters tussen de 2-4 jaar biedt Topfysiotherapie Drunen peutergym aan. 

Topfit, dat ben ik!

Wij bieden een multidisciplinair beweeg- en coachprogramma aan voor kinderen met overgewicht: Topfit, dat ben ik. De zorg binnen deze vakgroep wordt vaak met meerdere disciplines gedaan. Regelmatig overleg vindt dan ook plaats met de het consultatiebureau, huisarts, ergotherapeut, logopedist, psychosociaal therapeut, voedingsconsulent en scholen. Klik hier voor onze folder. 

De kinderfysiotherapeuten zijn aangesloten bij:

Move 4 kids

Heeft uw kind moeite met de gymles? Wordt uw kind altijd getikt tijdens tikkertje spelen? Krijgt uw kind nooit de bal bij voetbal? Of heeft uw kind moeite met meekomen bij het reguliere sporten? Dan is Move 4 kids speciaal ontwikkeld voor uw kind!

Move 4 kids is er voor kinderen in de basisschoolleeftijd (groep 3 t/m groep 8) die problemen ervaren in hun grof motorische ontwikkeling.

De uitgangspunten van het programma zijn als volgt:

De lessen vinden één keer per week plaats (woensdag 17.15 – 18.15 uur) onder begeleiding van een kinderfysiotherapeut. De leerlijnen die de basisschool hanteert tijdens de gymlessen zijn hierbij de rode draad.

Nieuwsgierig geworden? Er mogen altijd twee proeflessen mee gedaan worden om te kijken of uw kind het leuk vindt.

LET OP! In verband met COVID-19 vinden op het moment de lessen buiten plaats.

Diensten & specialisaties