Patientenportaal Afspraakformulier

Kinderfysiotherapie Drunen - Vlijmen 

A7B02231 Koen de Haas 111

Binnen de kinderfysiotherapie zijn onze kinderfysiotherapeuten werkzaam die zich gespecialiseerd hebben in de behandeling van kinderen.

Wij behandelen kinderen uit de gemeente Heusden: Vlijmen, Haarsteeg, Nieuwkuijk, Elshout en Drunen. 

De kinderfysiotherapeut helpt kinderen en jongeren van 0 tot 18 jaar die een achterstand, beperking of pijn hebben bij het bewegen. Uitgangspunt voor de behandeling is de hulpvraag van ouders en -indien mogelijk- de vraag van het kind. De therapeut doet onderzoek en maakt gebruik van tests om objectief vast te kunnen stellen wat er aan de hand is. Daarna zal samen met ouders naar oplossingen worden gezocht om het kind gericht te helpen.

Kinderfysiotherapeuten bij Topfysiotherapie Drunen

Bijzondere aandachtsgebieden

Locaties

Onze kinderfysiotherapeuten zijn op verschillende locaties werkzaam. In Drunen op RKDVC en het gezondheidscentrum en op basisschool de Bussel, Wilheminastraat 19c in Vlijmen

Daarnaast wordt er ook onder schooltijd kinderfysiotherapie aangeboden op de volgende basisscholen: De Bussel in Vlijmen, Het Kompas in Nieuwkuijk, Lambertusschool in Haarsteeg, Wereldwijs in Drunen, Jong leren in Drunen en Linus in Drunen.

Specialistisch kinderspreekuur 

Elke 6-8 weken is er een specialistisch spreekuur samen met onze kinderfysiotherapeut Kirsten Couwenberg en podotherapeute Lotte Lammers. Klik hier voor meer informatie. 

Peutergym

Voor alle peuters tussen de 2-4 jaar biedt Topfysiotherapie Drunen peutergym aan. 

HeusFit & inBalanz

Wij bieden een multidisciplinair beweeg- en coachprogramma aan voor kinderen met overgewicht: Heusfit & inBalanz. De zorg binnen deze vakgroep wordt vaak met meerdere disciplines gedaan. Regelmatig overleg vindt dan ook plaats met de het consultatiebureau, huisarts, ergotherapeut, logopedist, psychosociaal therapeut, voedingsconsulent en scholen. Klik hier voor onze folder. 

De kinderfysiotherapeuten zijn aangesloten bij:

Move 4 kids

Heeft uw kind moeite met de gymles? Wordt uw kind altijd getikt tijdens tikkertje spelen? Krijgt uw kind nooit de bal bij voetbal? Of heeft uw kind moeite met meekomen bij het reguliere sporten? Dan is Move 4 kids speciaal ontwikkeld voor uw kind!

Move 4 kids is er voor kinderen in de basisschoolleeftijd (groep 3 t/m groep 8) die problemen ervaren in hun grof motorische ontwikkeling.

De uitgangspunten van het programma zijn als volgt:

De lessen vinden één keer per week plaats onder begeleiding van een kinderfysiotherapeut. De leerlijnen die de basisschool hanteert tijdens de gymlessen zijn hierbij de rode draad. Nieuwsgierig geworden? Er mogen altijd twee proeflessen mee gedaan worden om te kijken of uw kind het leuk vindt.

Kinderfitness

Voor kinderen tussen 7 en 12 jaar bieden wij kinderfitness aan. Tijdens de kinderfitness ga je in een kleine groep bewegen onder begeleiding van een bewegingsagoog. Plezier in beweging staat centraal. We werken aan conditie, kracht, balans, mikken, vangen en gooien in een groepje van maximaal 6 kinderen. 

Wil je meer informatie, of gebruik maken van een proefles, stuur dan een mail naar: info@human4active.com

Voor meer informatie: https://www.human4active.nl/

 

 

Diensten & specialisaties