Patientenportaal Online afspraak maken

innen Topfysiotherapie Drunen is een huid- en oedeemtherapeut werkzaam, waarbij u terecht kunt voor de behandeling van verschillende huidproblemen. 

Onze huid- en oedeemtherapeut houdt zich bezig met het opheffen of verbeteren van huidaandoeningen. In de praktijk wordt gewerkt met de nieuwste technieken en apparatuur om huidproblematiek effectief te verhelpen. De huidtherapeut geeft u advies en stelt samen met u een behandelplan op bij onder andere de volgende huidproblemen: acne en acnelittekens, lymfoedeem ten gevolge van kanker of een aangeboren afwijking in het lymfestelsel, littekens, lipoedeem, veneus oedeem, wondzorg, pigmentstoornissen, huidverbetering en het aanmeten van steunkousen. Onze huidtherapeute Joyce Muskens is aangesloten bij huidtherapie regio Tilburg. Voor meer info: www.huidtherapieregiotilburg.nl.

Oedeemtherapie

Oedeem is een abnormale ophoping van vocht in de huid, meestal van een (deel van een) ledemaat. Oedeem wordt niet altijd veroorzaakt door een operatie en/of bestraling. Het kan ook aangeboren zijn of optreden in combinatie met andere vormen van oedeem, bijvoorbeeld veneus oedeem of lipoedeem. Ook in deze gevallen kunnen wij iets voor u betekenen.

 De behandelmogelijkheden bestaan uit:

Littekentherapie

De huid- en oedeemtherapeut kan problemen behandelen die zich kunnen voordoen bij een litteken zoals: hypertrofie, atrofie, roodheid, pijn, jeuk, verharding, verkleving, slechte doorbloeding, bewegingsbeperking en oedeem. Denk aan littekens na chirurgische ingrepen of na een ongeval. Het doel van littekentherapie is het verbeteren van de wondgenezing, verminderen van pijn en/of jeuk, normaliseren van de mobiliteit en evt. aanwezig huidreliëf egaliseren.

Medische nazorg bij Brandwonden

Brandwonden laten doorgaans ernstige littekens achter zowel lichamelijk als psychisch. De beweeglijkheid van de gewrichten kunnen beperkt worden. De littekens kunnen huidtherapeuten niet wegnemen, wel kan de huidtherapeut verlichting en verzachting bieden. De roodheid kan verminderd worden en de littekens soepeler. Topfysiotherapie Drunen werkt hierbij samen met de Brandwondencentra van Rotterdam, Groningen en Beverwijk (Nederland) en met het Brandwondencentrum van de Universiteit te Leuven (België). Vanzelfsprekend komen ook patiënten uit de reguliere ziekenhuizen of via de huisarts bij ons in de praktijk.

Acnetherapie

Iedereen die zich stoort aan puistjes, mee-eters en acnelittekentjes die ontstaan zijn door acne kunnen behandeld worden. Er bestaat geen standaard enkelvoudige behandeling voor acne. Een combinatie van technieken, met of zonder ondersteunende medicatie, zullen bepalen of de acne verbetert. 

Vergoeding

U kunt bij de huid- en oedeemtherapeut met of zonder verwijzing terecht. Huid- en oedeemtherapie wordt vergoed door de aanvullende zorgverzekering.

 

 

Diensten & specialisaties