Patientenportaal Afspraakformulier

Binnen Topfysiotherapie Drunen is een huid- en oedeemtherapeut werkzaam, waarbij u terecht kunt voor de behandeling van verschillende huidproblemen, denk hierbij aan acne en acnelittekens, oedeem, (brandwond)littekens, wondzorg, pigmentstoornissen, fibromen/ steelwratjes, verwijde bloedvaatjes/ spider naevi. Zij geeft advies en stelt samen een behandelplan op.

Het doel van de behandeling is het opheffen, verminderen en/of verbeteren van huidproblemen. In de praktijk wordt gewerkt met de nieuwste technieken en apparatuur om huidproblematiek effectief te verhelpen.

Joyce Muskens, huid- en oedeemtherapeute, is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (www.huidtherapie.nl), Kwaliteitsregister Paramedici (www.kwaliteitsregisterparamedici.nl) en Huidtherapie regio Tilburg (www.huidtherapieregiotilburg.nl).

Oedeemtherapie

Door een stoornis in het lymfestelsel of vatenstelsel wordt overtollig weefselvocht onvoldoende afgevoerd. Vochtophoping, oftewel oedeem, in de huid en onderliggende weefsels veroorzaakt (pijnlijke) zwellingen en stijfheid.

De behandelmogelijkheden bestaan uit:

Littekentherapie

Door een verstoorde wondgenezing kunnen littekens verkleven. Dit kan erg pijnlijk en ontsierend zijn. Ook kunnen bewegingsbeperkingen optrekken door het strakke litteken. Een huid- en oedeemtherapeut kan door middel van therapie, zoals massage of aanvullende technieken, pijn en/of jeuk verminderen, verbeteren van de mobiliteit en evt. aanwezig huidreliëf egaliseren.

Medische nazorg bij Brandwonden

Brandwonden laten doorgaans ernstige littekens achter zowel lichamelijk als psychisch. De beweeglijkheid van de gewrichten kunnen beperkt worden. De littekens kunnen huid- en oedeemtherapeuten niet wegnemen, wel kan de therapeut voor verlichting en verzachting zorgen.

Acnetherapie

Acne is een veel voorkomend probleem. De meerderheid van de mensen krijgt er ooit mee te maken. Puistjes of acne ontstaat ten gevolge van een overmatige talgproductie. Wanneer talg niet gelijkmatig kan afvloeien ontstaat er, onder invloed van opstapeling van oude huidcellen, een verstopte porie. Dit resulteert in het ontstaan van een puistje.

Vergoeding

De meeste behandelingen worden geheel of gedeeltelijk vergoed door de zorgverzekeraar. Raadpleeg de zorgverzekeraar of u in aanmerking komt voor een vergoeding. Top Huidzorg Drunen heeft contracten met alle zorgverzekeraars. 

Diensten & specialisaties