Patientenportaal Afspraakformulier

Oefentherapie Cesar

Binnen de praktijk kunt u voor Oefentherapie terecht bij Thom Logger, oefentherapeut Cesar. 

Oefentherapie (Cesar) biedt paramedische zorg op het gebied van houding en beweging. Deze zorg is gericht op het verhelpen van spier- en gewrichtsklachten en daarbij het voorkomen van deze klachten in de toekomst.  

Kenmerkend is de holistische benadering. Dit wil zeggen dat de oefentherapeut niet alleen naar de klacht van de cliënt kijkt, maar de mens in zijn/haar omgeving als geheel benadert. Daarbij wordt ook per persoon gekeken naar het houdings-/bewegingspatroon om dit te optimaliseren. 

Aandachtsgebieden

De volgende klachten kunnen behandeld worden door de oefentherapeut:

Houding en beweging

Oefentherapie Cesar biedt paramedische zorg op het gebied van houding en beweging. Met behulp van oefeningen op maat leert de cliënt een houding- en/of beweeggedrag aan om klachten te verhelpen of voorkomen. Kenmerkend is de holistische benadering. Dat wil zeggen dat de oefentherapeut niet alleen naar de klacht van de cliënt kijkt, maar mens en houding in zijn/haar omgeving als geheel benadert.

De oefentherapeut Cesar biedt hulp bij rug- en nekklachten, pijn in de gewrichten (bekken, knie-enkel-voet, arm-schouder-pols), klachten bij chronische aandoeningen aan het houdings- en bewegingsapparaat, houdingsafwijkingen, hoofdpijn, spanning en incontinentie.

Ook sporters kunnen terecht bij de oefentherapeut Cesar. Het verhelpen van langdurige blessures, het voorkomen van blessures of het optimaliseren van de sportprestatie behoort tot de mogelijkheden. 

Diensten & specialisaties