Intramed Patiëntenportaal Neem contact op

Topfysiotherapie® Zorgplaza Waalwijk

Wat kan de praktijk u bieden
Topfysiotherapie® Zorgplaza Waalwijk is een praktijk voor Fysiotherapie, Manuele therapie en Kinderfysiotherapie.
De fysiotherapeut is direct toegankelijk wat wil zeggen dat er geen verwijzing van de arts meer nodig is. Uiteraard kan men ook eerst de huisarts raadplegen en op verwijzing een afspraak maken. Wanneer u komt voor de eerste behandeling volgt er een intake en onderzoek naar het gezondheidsprobleem, waarna indien nodig, een behandelplan wordt opgesteld en de behandeling wordt gestart.

Beweegprogramma’s chronische aandoeningen
Daarnaast zijn er uitgebreide faciliteiten om te oefenen in groepjes voor mensen met chronische aandoeningen. Hiervoor zijn er twee oefenzalen beschikbaar zijn. Een oefenzaal voor kracht- en cardiotrainingen, en een oefenzaal voor het doen van allerlei andere vormen van beweging. Wilt u hier meer over weten? Lees meer

Een speciale categorie vormen de kankerpatiënten. Vaak verkeren zij na hun behandeling in een slechtere lichamelijke en geestelijke conditie. Door middel van een op maat gemaakt trainingsprogramma werken we aan de voor hen belangrijke doelen.
Ook is uit onderzoek gebleken dat het starten van de training tijdens de behandeling een positieve bijdrage kan leveren aan zowel lichaam en geest. Dit programma wordt meestal vergoed door uw zorgverzekering. Uw fysiotherapeut kan u hierover meer duidelijkheid geven.
Sinds 2011 is Topfysiotherapie Zorgplaza Waalwijk aangesloten bij FyNeOn; een netwerk van fysiotherapeuten met een specialisatie in oncologie.

Verder is er een mogelijkheid om te fitnessen onder begeleiding van een fysiotherapeut in kleine groepjes tot maximaal 8 personen. Bij ons vindt u een overzichtelijke oefenzaal met professionele oefentherapeutische materialen, waarmee in een geprotocolleerde wijze geoefend wordt. Wilt u meer hier meer over weten?

Indien u dat wenst zijn er ook individuele trainingen mogelijk waarbij de fysiotherapeut uw persoonlijke coach is. Vooral voor mensen die prijs stellen op privacy is dit een goede mogelijkheid om aan hun gezondheid te kunnen werken.

De kinderfysiotherapeut houdt zich bezig met motorische ontwikkelingsstoornissen bij kinderen. Om dit goed in kaart te kunnen brengen beschikt zij dan ook over verschillende testmaterialen. In samenspraak met de ouders wordt er een behandelplan besproken en opgezet voor het kind. Vaak is een dergelijk behandeltraject langduriger van aard en wordt er steeds tussentijds getest naar de resultaten van de behandeling, en ook om te beoordelen waar eventuele andere problemen nog zitten die de verdere ontwikkeling in de weg kunnen staan. Dit alles wordt met de ouders van het kind besproken zodat zij steeds op de hoogte zijn over het verloop van de therapie. Daarnaast is er dan nog het programma voor kinderen met overgewicht. Wilt u meer weten over kinderfysiotherapie? Lees meer

Daarnaast biedt de fysiotherapie praktijk in samenwerking met andere deskundigen in Zorgplaza re-integratieprogramma’s aan voor uitgevallen werknemers. Via een specifiek screenings traject worden alle factoren in kaart gebracht om een snelle terugkeer naar de werkplek te kunnen realiseren. Om dit te bereiken kan de werknemer een persoonlijk op maat gemaakt revalidatieprogramma volgen aan de hand van de uitkomsten van de screening. Dit programma is vooral voor bedrijven bedoeld. 

Wat kunt u van de praktijk verwachten
De in de praktijk werkzame fysiotherapeuten staan voor kwalitatief hoogstaand fysiotherapeutisch onderzoek en behandeling. Door het regelmatig bij- en nascholen worden deze kwalitatieve standaarden gewaarborgd en daarmee ook het resultaat van uw behandeling.

Binnen Zorgplaza zijn onderstaande fysiotherapeuten werkzaam:

Daan Bongers
Wendy Lexmond
Hanneke Muijen-Drop
Ingrid van den Berg- van Son
Paul van Dommelen
Marieke Vermeulen

*Sinds 2010 zijn wij aangesloten bij de vereniging Topfysiotherapie®. De praktijken van de De Vereniging Topfysiotherapie® voldoen aan het Top keurmerk en staan daarmee voor kwaliteit en een optimaal behandelresultaat.