Intramed Patiëntenportaal Neem contact op

Revalidatie bij oncologie

Vaak verkeren zij die kanker hebben (gehad) na hun behandeling in een slechtere lichamelijke en geestelijke conditie. Door middel van een op maat gemaakt trainingsprogramma werken we aan de voor hen belangrijke doelen; veelal gericht op verbetering van kracht en conditie, het uitvoeren van dagelijkse bezigheden en het terugkeren naar het werk of sportactiviteiten. Ook vermoeidheid is een veel gehoorde klacht. Het werken aan een betere kracht en conditie kan ook dit verminderen.
Uit wetenschappelijke onderzoeken is gebleken dat het starten van de training al tijdens de medische behandeling een positieve bijdrage levert aan zowel lichaam en geest. Het tijdens de behandeling zoveel mogelijk in stand houden van kracht en conditie zorgt ervoor dat de medische behandeling beter verdragen kan worden. Na de medische behandeling kan er dan ook gemakkelijker aan een opbouw worden gewerkt.

Dit oncologie programma wordt in veel gevallen vergoed door uw zorgverzekering. Uw oncologie fysiotherapeut kan u hierover meer duidelijkheid geven.

Sinds 2011 is Topfysiotherapie Zorgplaza Waalwijk aangesloten bij FyNeOn; een netwerk van fysiotherapeuten met een specialisatie in de oncologie revalidatie.

Diensten & specialisaties