contact formulier

Corona maatregelen

corona 696x392
30/03/2020

Update 4-5-2020, Corona

Met de verruiming van de maatregelen mogen wij, op basis van de richtlijnen van onze beroepsorganisatie, onze dienstverlening aan u geleidelijk aan verder uitbreiden. Indien u niet ziek bent (verkouden, griep, hoesten, koorts, etc.), dan kunnen en mogen we de behandeling - onder bepaalde voorwaarden - weer opstarten. Hiervoor is een helder triage-stappenplan opgesteld vanuit onze beroepsorganisatie. 

U zult zien dat er in de praktijk een ander is aangepast om aan de voorwaarden te voldoen. In onderstaande documenten ziet u welke maatregelen we hebben getroffen in de praktijk, èn ziet u een overzicht van wat wij van u verwachten als u weer naar de praktijk komt. Samen creëren we zo een veilige omgeving waarin we weer fysiotherapeutische behandelingen kunnen uitvoeren.

Mocht u vragen hebben of een afspraak willen inplannen dan verzoeken wij niet naar de praktijk te komen maar dit telefonisch te doen of via mail. 

Welke maatregelen nemen we in de praktijk? 

Wat verwachten wij van u? 

 

Update 28-4-2020, Corona 

Na de laatste persconferentie op 21 april zijn een aantal maatregelen versoepeld, echter zijn ook veel bestaande maatregelen verlengd tot 20 mei. Voor fysiotherapeuten geldt, dat zij op dezelfde wijze zorg kunnen blijven bieden, echter moet deze zorg op afstand uitgevoerd worden, bijvoorbeeld telefonisch of met videobellen. 

In situaties waarin zorg echt niet op afstand kan worden geboden maar de zorg wel strikt noodzakelijk is (dat wordt bepaald door de fysiotherapeut), kan ook fysieke zorg worden geboden. Bijvoorbeeld in de praktijk of bij de patiënt thuis. Daarbij moeten wel de hygiëne maatregelen worden opgevolgd, zowel door de patiënt als door de fysiotherapeut. Hiervoor hebben wij een aantal maatregelen getroffen in de praktijk en in ons handelen. Ook verwachten wij van u als patiënt dat u een aantal maatregelen in acht neemt, zodat we samen kunnen zorgen voor een veilige situatie waarin we de risico’s zo veel mogelijk beperken. 

 

Update 1-4-2020, Corona 

Tijdens de persconferentie op dinsdag 31 maart is het regeringsbeleid voor de komende tijd besproken. Door middel van deze update, geven we aan welke impact dit beleid heeft op uw (toekomstige) behandelingen bij onze praktijk.
De overheid heeft besloten om de periode van 6 april te verlengen tot 28 april. Dat betekent dat reguliere behandelingen gepland voor 28 april alleen kunnen doorgaan waar strikt noodzakelijk, zoals reeds eerder beschreven in de updates. **Als de behandeling noodzakelijk is, dan zullen we tijdens de behandeling uiteraard alle noodzakelijke beschermingsmiddelen hanteren.

Wij zijn er voor u!
Ondanks dat we een heleboel patiënten hierdoor nu helaas niet fysiek op de praktijk kunnen helpen, zijn we er wel voor u! We bieden u graag zorg op afstand met de middelen die we hebben. Dat doen we door videoconsulten, door e-mail of telefonisch contact. Heeft u zelf een vraag of wilt u graag contact met een van onze fysiotherapeuten, neem dan gerust telefonisch of per e-mail contact met ons op. Hoe een videoconsult in zijn werk gaat, leest u hier.

Blijf thuis in beweging met de Topfysiotherapie app
Hoe blijven we fit, juist in tijden van een crisis? Daar helpen we u graag mee, ook op afstand! Speciaal voor deze periode van verplicht veel thuis zitten, hebben we onze app uitgebreid met een dagelijks oefenprogramma. Het programma verschijnt direct bij het openen in het startscherm en heeft een onderverdeling naar niveau (easy, medium, pro). De oefeningen zijn speciaal gericht op thuis trainen zonder oefenmateriaal.

**Noodzakelijke fysiotherapeutische zorg

Fysiotherapeutische behandeling kan voor u als patiënt belangrijk zijn om goed te kunnen functioneren, dat realiseren wij ons als fysiotherapeuten maar al te goed. Vanwege het Coronavirus zullen we nu echter een goed overwogen besluit moeten maken of een fysieke behandeling daadwerkelijk noodzakelijk is. Hiervoor zijn richtlijnen opgesteld vanuit het KNGF die we hanteren. Soms zullen we het per situatie moeten beoordelen en kunnen we niet simpelweg een ‘stroomschema’ hanteren. Daarnaast willen we waar mogelijk de huisartsen en ziekenhuizen ontlasten en de mensen die in vitale / cruciale beroepen werken zoveel mogelijk aan het werk houden.

Voor ieders veiligheid en gezondheid, zal waar mogelijk die zorg op afstand worden geboden (videobellen, telefonisch en e-mail contact). Indien de noodzaak van de fysieke behandeling is vastgesteld, zal men in de praktijk worden behandeld met beschermende middelen, mits zowel patiënt als fysiotherapeut geen van de bekende (griep- of verkoudheids-)
symptomen vertoont.

Update 24-3-2020: Fysiotherapie tijdens Corona crisis

Op maandag 23 maart zijn tijdens de persconferentie duidelijke richtlijnen gegeven over het nog wel of niet fysiotherapeutisch behandelen van zowel bestaande als nieuwe patiënten. Deze richtlijnen zijn door het KNGF (Koninklijk Nederlands Genootschap Fysiotherapie) verder uitgewerkt, zodat we als praktijk duidelijke handvatten hebben welke patiënten we nog wel kunnen blijven zien en met welke patiënten we (tot nader order) op afstand contact houden. Denk hierbij aan een telefonisch of video consult. 

Kortom, de uitbraak van het coronavirus heeft grote gevolgen voor de manier waarop we komende tijd zorg aan onze patiënten zullen leveren. Wat betekent dat concreet voor u? 

Lees verder (link naar rest van onderstaande tekst Ik zou de tekst niet door laten lopen, dat wordt te lang)

 Als u al in behandeling bent:
- uw eigen fysiotherapeut neemt contact met u op om een andere datum te plannen;
- uw afspraak wordt vooralsnog verplaatst naar een datum na 6 april* òf;
- u plant samen met uw fysiotherapeut voor 6 april een telefonisch of videoconsult ** in;

 Als u een intake fysiotherapie wilt inplannen:
- we noteren u op de wachtlijst en plannen u in zodra het weer mogelijk is;
- indien u dat prettig vindt, kan een telefonische afspraak of videoconsult** plaatsvinden met een van onze fysiotherapeuten;
- betreft het spoed/noodzakelijke behandeling, dan wordt u door een van onze fysiotherapeuten gebeld voor overleg* 

* In slechts enkele gevallen is het noodzakelijk dat uw behandeling wel wordt ingepland of voortgezet voor 6 april. Of er wel of geen sprake is van noodzakelijke behandeling wordt door uw fysiotherapeut bepaald. Uiteraard zullen dan alle benodigde beschermingsmiddelen tijdens deze behandeling worden ingezet. 

 ** Hoe een videoconsult in zijn werk gaat, leest u hier

Hoe verder na 6 april?
Op 6 april zullen we de balans opmaken en de situatie opnieuw beoordelen. Het is mogelijk dat uw afspraak opnieuw verzet moet worden, helaas kunnen we dat nu nog niet uitsluiten. We zullen hierin de richtlijnen van het kabinet en het RIVM volgen. Dat neemt niet weg dat wij er wel voor u zijn! Wij blijven daarom voor u bereikbaar, zowel telefonisch als per e-mail. 

Heeft u een vraag of wilt u graag even persoonlijk contact met uw fysiotherapeut, laat het ons weten, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

 Wij blijven voor onze patiënten telefonisch bereikbaar resp. via de mail. Patiënten kunnen ook rechtstreeks therapeuten via de mail benaderen

 

 


Terug naar het overzicht