Online afspraak maken Patienten portaal

Voor huid en Oedeem therapie kunt u terecht bij Optima Derma.

Huid- en Oedeemtherapie

Littekens, brandwonden, oedeem. Het zijn voorbeelden van problemen waarmee de huid- en oedeemtherapeut u kan helpen. De huid- en oedeemtherapeut is gespecialiseerd in de behandeling van een zieke of beschadigde huid. Hieronder leest u meer over de behandelmogelijkheden.

Littekenbehandeling

Door verschillende oorzaken kan een huid verhard, verkleurd, verkleefd of verdikt zijn. In zo’n geval kan de huid- en oedeemtherapeut met speciale technieken de doorbloeding verbeteren en de huid soepel maken.

Oedeemtherapie

Oedeem is een opeenhoping van vocht en kan ontstaan na ingrepen waarbij de lymfeklieren zijn weggenomen of beschadigd. Met manuele lymfedrainage (een speciale massagetechniek), oedeemgrepen of lymfetaping zorgt de huid- en oedeemtherapeut ervoor dat het vocht wordt afgevoerd. Hierdoor kan pijn afnemen en wordt de wondgenezing bevorderd.

Therapeutisch elastische kousen

Therapeutisch elastische kousen kunnen een uitkomst zijn voor mensen met spataderen, trombose, vermoeide benen en oedeem. De huid- en oedeemtherapeut is gespecialiseerd in het aanmeten van deze kousen.

De behandelingen voor Huid en Oedeem therapie worden verzorgd door:

Praktijk voor Huid en Oedeem therapie

Optima Derma

Patricia Jansen

www.optimaderma.nl

073- 5470746

info@optimaderma.nl

 

Diensten & specialisaties