Online afspraak maken Patienten portaal

Dry Needling 

Bij welke klachten kan dry needling helpen?

Dry needling wordt vooral toegepast bij langdurig pijnlijke spieren. Ook wordt het toegepast bij uitstralende pijn of bij gewrichtklachten waarbij stijve of pijnlijke spieren een rol spelen.

Wat is dry needling?

Bij dry needling prikt de fysiotherapeut door middel van een dunne naald in de spieren,  zodat deze snel en langdurig kunnen ontspannen. Dry needling gebruikt een ‘droge’ (dry) acupunctuurnaald, er wordt dus geen vloeistof in de spier gespoten.

Dry needling: anders dan acupunctuur

Bij acupunctuur worden vaak meerdere naalden in het lichaam gezet, die daar enige tijd blijven zitten en invloed hebben op de ‘energie’ in het lichaam. Bij dry needling gebruikt de fysiotherapeut meestal één naald, waarmee hij kortdurend de spier prikkelt. Hij prikt op specifieke punten, de zogenaamde ‘triggerpoints’, zodat deze zich kunnen ontspannen. Het is dus geen acupunctuurbehandeling.

Triggerpoints

Triggerpoints zijn kleine verkrampingen die niet alleen pijn in de spier veroorzaken, maar ook in de nabijgelegen delen van het lichaam. Ze kunnen ontstaan door allerlei oorzaken, zoals stress, overbelasting, verwondingen, alcohol of gebruik van chemische stoffen. Ieder mens heeft triggerpoints, maar daar hoef je lang niet altijd last van te hebben. De fysiotherapeut gaat op zoek naar de triggerpoints die de oorzaak kunnen zijn van uw klachten.

Bij actieve triggerpoints kun je last hebben van:

Pijn/stijfheid in een spier; pijn op ‘afstand’

Bewegingsbeperkingen in bijbehorende gewrichten

Verminderde kracht in de betrokken spier(en)

Pijnontwijkend gedrag: je gaat ‘anders’ bewegen

Tintelingen in arm/been, hoofdpijn, duizeligheid

 

Denk u dat dry needling u kan helpen bij het oplossen van uw klachten, maak dan een afspraak met Birgit Delhaes.

Voor meer informatie klik hier

Diensten & specialisaties