Online afspraak maken Patienten portaal

Handfysiotherapie

Uw handen zijn onmisbaar. Gewrichten, banden en spieren van de hand en onderarm zijn nauw met elkaar verbonden. Een klein letsel hieraan kan al moeite geven met bewegen.

Klachten aan de hand(en)/pols(en) komen voor bij jong en oud en kunnen ontstaan door sport, spel, werk, het klimmen der jaren, maar ook na een operatie of bij chronische pijn.

Handtherapie houdt zich bezig met het behandelen van functiestoornissen van spieren, pezen, banden, botten, gewrichten, zenuwen en huid. Handtherapeuten zijn gespecialiseerde therapeuten, die zich helemaal hebben toegelegd op de behandeling van hand, pols en arm. De handtherapeut verzorgt het revalidatieproces na een operatie, maar kan ook conservatief (dus zonder operatieve ingreep) behandelen. Er zijn veel verschillende behandelmogelijkheden, die altijd precies afgestemd worden op uw klachten en beperkingen. Het streven hierbij is om weer zo optimaal mogelijk te functioneren. Bij de behandeling van uw klachten werken fysiotherapeuten en ergotherapeuten vaak samen aan uw herstel.

Wanneer naar de handtherapeut?

Behandeling

Handtherapie is vaak een langdurig en intensief traject, waarbij uw medewerking en inzet van groot belang is. Afhankelijk van de ernst van de aandoening kan ook de duur van de therapie variëren.

Soms kan een handspalk als middel worden gebruikt om de handfunctie te vergroten, te behouden of te trainen. Ook bij overbelastingsklachten of na een operatie kan een handspalk nuttig zijn als ondersteuning. Handspalken worden gemaakt van thermoplastische materialen. Deze worden individueel op maat gemaakt.

Diensten & specialisaties