Afspraak maken Neem contact op

Myofasciale triggerpunt dry needling

Wat is dry needling?

Dry needling is een behandeltechniek van de fysiotherapeut waarbij door middel van een naald een spier lokaal aangeprikt en op deze manier ontspannen wordt.

Wat is een triggerpunt?

Een triggerpunt is een lokaal plekje binnen een spier dat verkrampt is. Aan de oppervlakte is het te voelen als een “knobbel of strengetje” dat bij druk pijnlijk is en zelf een uitstralende pijn kan veroorzaken. Triggerpunten kunnen naast pijn tevens zorgen voor  stijfheid, bewegingsbeperkingen en verminderde kracht in de betrokken spier.

Dry needling in de praktijk

Bij dry needling wordt met behulp van uiterst dunne naalden de triggerpunten in de spier nauwkeurig aangeprikt. Dit geeft een lokale aanspanning van een groepje aangedane spiervezels. De patiënt voelt van deze aanspanning, afhankelijk van de spier, soms een licht schokje, soms een diep krampgevoel of kramp op afstand. Daarna ontspant de spier zich meestal direct. Veelal treedt de voor de patiënt zo bekende uitstralingspijn op.

Het komt voor dat u wat gaat zweten en dat u zich even naar of vermoeid voelt maar dat herstelt zich snel. Wel blijft er gedurende enkele uren tot maximaal 2 dagen een gekneusd gevoel aanwezig op de plaats waar geprikt is. Een enkele keer kan een arm of been eerst wat slap en vermoeid aanvoelen.

De klant ervaart na een dry needling behandeling naast pijnvermindering meestal direct een voelbare daling in de spierspanning en een verbeterde beweeglijkheid en kracht in betrokken spieren.

 

Dry needling wordt bij ons in de praktijk uitgevoerd door:

Diensten & specialisaties