Afspraak maken Neem contact op

Chronische pijn

Chronische pijnklachten zijn ontzettend vervelend en kunnen veel invloed hebben op uw dagelijks functioneren. Wist u dat 1 op de 5 mensen wereldwijd chronische pijnklachten ervaart?

Groepstraject: omgaan met chronische pijn

Omgaan met chronische pijnklachten is ingewikkeld. Om die reden hebben verschillende disciplines uit Oss hun krachten gebundeld om dit multidisciplinaire groepsprogramma aan te kunnen bieden. U bent van harte welkom het traject bij ons te volgen, ook als u al andere trajecten gevolgd hebt.

Het groepstraject duurt in totaal 4 maanden en wordt begeleid door een ervaren fysiotherapeut en een pijnpsycholoog. Het doel van het programma is dat u meer regie heeft over uw klachten en het vertrouwen vindt om op uw eigen niveau te bewegen. U leert opnieuw bewegen en vergroot stap voor stap uw belastbaarheid onder deskundige begeleiding.

De eerste zes weken heeft u twee keer in de week 1 uur fysiotherapie in groepsverband. Na deze zes weken zal fysiotherapie een keer in de week plaatsvinden waarbij u tevens thuis oefeningen uitvoert. Tijdens de fysiotherapiesessies komen verschillende onderwerpen aan bod zoals ontspanningsoefeningen, stretch oefeningen en speltherapie. Daarnaast zal er aandacht zijn voor slaap- en voedingstips. Aansluitend op de fysiotherapie heeft u 1 keer in de 2 weken een groepssessie met de pijnpsycholoog.

In de groepssessies met de psycholoog worden o.a. de volgende thema’s behandeld: belasting en belastbaarheid, grenzen, zelfzorg, communicatie, hulp vragen, acceptatie, rouw en zelfbeeld. Je gaat onderzoeken wie je nog bent nu je deze klachten hebt, wat je los te laten hebt en vooral ook wat je wel kunt en wat jij belangrijk vindt.

Kosten

Vaak wordt een gedeelte van de kosten vergoed door uw zorgverzekeraar. Wilt u weten wat de kosten zijn en op welke vergoeding u mogelijk recht heeft? Vraag dit dan even bij ons na. Iedere situatie is anders en daarom denken we graag met u mee.

Meer informatie

Voor meer informatie over het groepstraject voor chronische pijnklachten of voor het maken van een afspraak voor een intakegesprek kunt u contact opnemen met onze praktijk. Voor vragen over de groepssessies met de psycholoog kunt u ook rechtstreeks contact opnemen met Yvonne Lankhaar.

Wij zijn er voor u om samen te werken aan het verminderen van uw pijnklachten en het vergroten van uw kwaliteit van leven. Neem gerust contact met ons op en wij beantwoorden graag al uw vragen en helpen u verder met uw klachten.

Diensten & specialisaties