Afspraak maken Neem contact op

Echografie

Echografie binnen de fysiotherapie wordt gebruikt om de kwaliteit van spieren, pezen, kapsels, banden, slijmbeurzen en soms ook zenuwen, bot en bloedvaten in beeld te brengen en te beoordelen. Met een behandelkop en een laagje gel sturen we geluidsgolven in het lichaam. Een deel hiervan wordt weerkaatst en wordt door de behandelkop weer opgevangen. Een computer zet de geluidsgolven die terugkomen om in een bepaald beeld. U kunt het vergelijken met een echoscopie bij een ongeboren kind. 

Onderzoek

Het echografisch onderzoek voeren wij altijd uit in combinatie met lichamelijk onderzoek. Zo kunnen we een goede diagnose stellen en behandelplan voorstellen. Naast een diagnose kunnen we met echografie ook weefselherstel in beeld brengen, waardoor gerichte revalidatie -of bijsturing- mogelijk is.
Het onderzoek is niet belastend. U voelt er nagenoeg niks van en het duurt 10 tot 20 minuten. U kunt tijdens het onderzoek gewoon meekijken.

Kosten

De vergoeding van echografisch onderzoek valt binnen de aanvullende verzekering. Indien u niet verzekerd bent, dan kan uw fysiotherapeut u informeren over de kosten hiervan. 

 

Uw echografisten bij Topfysiotherapie Oss zijn:

Kasia Stabrowska, Noreen Elshof & Jan Slebus

Diensten & specialisaties