Bel me terug Virtual Tour

Manuele therapie

Manuele therapie is een methode om -door onderzoek- de kwaliteit en functie van gewrichten te beoordelen en behandelen. Hierbij wordt ook onderzocht of er factoren zijn die een positieve of negatieve invloed hebben op uw klacht. Hierbij kunt u denken aan uw algemeen lichamelijke toestand, aan stress, werk of hobby.

Mobiliseren

Heeft u een klacht of pijn aan bepaalde gewrichten, dan kan de manueel therapeut u helpen. Deze heeft zich gespecialiseerd in technieken voor het herstellen of verbeteren van de beweeglijkheid van gewrichten. Meestal is zacht duwen, trekken of draaien van een lichaamsdeel voldoende; dit zijn de zogeheten mobilisaties. Soms vult de manueel therapeut deze technieken aan met een impuls, ook wel manipulatie genoemd. Bij deze laatste techniek hoort men soms een knappend of krakend geluid, maar dit is over het algemeen niet pijnlijk.

Effectief bij vele klachten

Klachten die bewezen effectief met manuele therapie zijn te behandelen, zijn onder andere: hoofdpijn, nekpijn, artrose -met name van de heup, whiplash, (lage)rugklachten en bepaalde vormen van duizeligheid.

Kijkt u ook zeker op deze website waar u veel informatie en wellicht ook bekende gezichten zal terugzien: https://www.demanueeltherapeut.net

 

Uw manueel therapeuten bij Topfysiotherapie Bavel zijn: 

 

Diensten & specialisaties