Bel me terug Virtual Tour

Geriatriefysiotherapie

Met het ouder worden, vinden er veranderingen in uw lichaam plaats. Dat kan betekenen dat bewegen meer moeite kost, u zich minder zeker voelt of pijnklachten krijgt.  

Geriatriefysiotherapie is een specialisatie die zich richt op de ouder wordende mens en de verouderingsprocessen die daarbij voorkomen. Deze vorm van fysiotherapie is er voor de behandeling van klachten zodat u zo optimaal mogelijk kan blijven functioneren. De geriatriefysiotherapeut kijkt breder naar uw klachten, zo wordt er ook gekeken naar bijvoorbeeld veilig thuis kunnen blijven wonen. Er wordt hierbij veel samengewerkt met andere disciplines als de ergotherapeut, thuiszorg en is er nauw contact met mantelzorgers en uw huisarts. Er wordt zowel naar uw huidig functioneren gekeken als naar het signaleren van vroegtijdige ouderdomsverschijnselen. Wij bieden ook begeleiding op het gebied van preventie en gezondheidsvoorlichting. 

Kennis van de ouder wordende mens

Onze geriatriefysiotherapeut Anne Verhagen MSc heeft dankzij haar afgeronde Master opleiding specifieke kennis over de ouder wordende mens en de ziektebeelden die hier bij horen (zoals Parkinson, CVA, dementie of COPD). Zij kan ook mantelzorgers adviseren bij de ondersteuning die zij een oudere bieden.

Diensten & specialisaties