Maak een afspraak Neem contact op

Echografie

Uniek binnen de praktijk Topfysiotherapie® Bart van Lith, is de mogelijkheid om echografisch onderzoek van het zogenoemde 'bewegingsapparaat' (bewegende functies van het lichaam) uit te voeren. Echografie kan worden gebruikt om de kwaliteit van spieren, pezen, kapsel, banden en soms ook zenuwen en bloedvaten in armen en benen in beeld te brengen en te beoordelen.

Hoe gaat het in zijn werk

Een behandelkop zorgt dat geluidsgolven in het lichaam worden gestuurd en weer opgevangen. Waarna een computer de geluidsgolven omzet in een beeld. U kunt het vergelijken met een echoscopie bij een ongeboren kind. Het is ook mogelijk het behandelverloop en de vooruitgang te evalueren.

Niet belastend

Het onderzoek is niet belastend, u voelt er nagenoeg niets van en duurt 10-20 minuten. Ook tijdens bewegingen is het mogelijk onderzoek te doen. U kunt tijdens het onderzoek gewoon meekijken.

Gegevens opslaan

Sinds 2020 zijn wij in het bezit van een volledig digitaal echografiesysteem (MyLabSigma van eSaote). Dit maakt het mogelijk uw statische en dynamische opnames op te slaan. Ook is het mogelijk een afdruk op papier te verzorgen.

Kosten

De kosten van echografisch onderzoek (inclusief controle) bedragen Euro 45,-. Dit is een aanvullend tarief en wordt niet altijd vergoed door de verzekering.

Diensten & specialisaties