Maak een afspraak Neem contact op

Fit worden - Fit blijven

Hoe moeilijk het is om fit te blijven weten we allemaal. Als we gezond leven en er overkomt ons iets, dan kost het veel moeite om weer fit te worden. Er is een mogelijkheid om uw gezondheid op peil te houden of zelfs te verbeteren met vibratietraining: Galileo, dé 'trilplaat'.

Galileo2000

In 1998 introduceerde Galileo2000 als eerste een apparaat dat werkt met vibraties van het hele lichaam, de zogeheten 'Whole Body Vibration'. De effecten waren spectaculair; sterkere spieren, een fitter gevoel en vele therapeutische toepassingen. Dit wereld-gepatenteerde principe is nog steeds dé trainings- en therapievorm in Nederland en België. De Galileo is bij professionals bekend als de veilige en effectievere trainingsmachine met meer mogelijkheden.

Hoe het werkt

Wat moet u ervoor doen ? U gaat gewoon staan op een plaat die als een wip kantelt om zijn as. Hierdoor worden het linker en rechter been afwisselend omhoog geduwd. U kan er op stil blijven staan of langzame bewegingen uitvoeren. Het is snel en eenvoudig uit te voeren door fitte mensen maar ook door mensen die slecht ter been zijn.

Sneller - aangenamer - effectiever - veiliger

Een unieke uitvinding met geweldige effecten. Een sessie van 1 minuut heeft al aantoonbare verbeteringen opgeleverd. De kanteling is essentieel voor de noodzakelijke demping van trillingen en dus de veiligheid. Galileo training is méér dan alleen maar vibratietraining.

De effecten van Galileo training

Fitness, kracht én coördinatie

Na een Galileo training kunnen uw spieren meer kracht leveren en voelt u zich fitter. Een korte training zorgt ervoor dat u fit en met veel ondernemingszin uw dag ingaat.

Stabiliteit én mobiliteit

Door de kanteling worden gewrichten licht losgemaakt en meer spieren geactiveerd die zorgdragen voor stabiliteit. Zo worden stabiliteit en mobiliteit tegelijkertijd verbeterd en voelt u zich soepeler.

Balans en controle

Uw balans en contrôoe nemen toe en u kunt andere activiteiten met meer zekerheid en veiliger uitvoeren en vermindert de kans om te vallen. Vallen is de grootste risicofactor voor botbreuken en immobiliteit.

Doorbloeding

Veel pijntjes en slecht helende wonden zijn het gevolg van een slechte doorbloeding. De doorbloeding in de extremiteiten (armen en benen) neemt na Galileo training sterk toe, met name bij 10 Hz, waarbij de spieren ook worden ontspannen.

Botontkalking

Botontkalking kan worden afgeremd of zelfs verminderd met vibratietraining.

Stressincontinentie

Stressincontinentie wordt aantoonbaar minder als gevolg van Galileo training en de effecten zijn het best in combinatie met een andere training.

Constipatie

Door de trillingen heeft u minder last van constipatie. Meestal moeten mensen daarna naar het toilet.

En meer...

Galileo vibratietraining wordt ook toegepast bij mensen met artrose, lage rugklachten, Parkinson en andere klachten. Informeer ernaar bij Topfysiotherapie® Bart van Lith.

Contra-indicaties

Galileo training is medisch gecertificeerd, maar niet geschikt voor iedereen. Vraag ernaar bij uw Topfysiotherapeut Bart van Lith.

Diensten & specialisaties