MyWellnessCloud Intramed patientenportaal Afspraak maken

Als u valt, stoot of uw enkel verzwikt dan ontstaat er vaak ook weefselschade. Uw hersenen geven dan een pijnsignaal af als waarschuwing, zodat u het beschadigde weefsel rust gaat geven en het kan herstellen.

Als deze pijn klachten langer duren dan verwacht of zelfs blijven bestaan nadat het weefsel al volledig hersteld is, dan spreken we over chronische pijn. Wist u dat 1 op de 5 mensen wereldwijd chronische pijnklachten heeft?

Mensen met chronische pijn blijven vaak zoeken naar een duidelijke oorzaak van hun klachten, ook nadat diverse (medische) onderzoeken geen duidelijke verklaring vinden voor de pijn.

In werkelijkheid zijn deze mensen gevoeliger geworden voor pijnprikkels. Hierdoor kunnen ze al pijn voelen bij normale belasting of aanraking. Een “vals alarm”, waardoor de pijn heviger en eerder wordt gevoeld dan de bedoeling is.

Gelukkig is er een oplossing voor deze klachten! Nadat uitgesloten is dat er sprake is van een duidelijke lichamelijke oorzaak van de pijn, bestaat het behandeltraject uit diverse onderdelen.

De belangrijkste onderdelen van de behandeling zijn educatie en individuele coaching. U leert alles over hoe pijn werkt, hoe chronische pijn kan blijven bestaan en welke invloed u daarop zelf heeft, zodat de pijn minder invloed heeft op uw dagelijks functioneren. Uw werk, gedachten, emoties, hobby’s en sociale contacten. Daarnaast is bewegen & sporten een belangrijk onderdeel.

Het totale chronische pijn programma (minimaal 12 weken) bestaat uit:

Daarnaast kan het programma in overleg met de behandelend therapeut uw pijnzorg indien nodig naar behoefte of noodzaak uitgebreid worden met bewegen & sporten in groepstrainingen, ademhalings-, en ontspanningstechnieken of slaaptraining.

Deelnemers aan ons programma geven aan beter om te gaan met de pijn, opgewekter zijn en minder moeite hebben in uitvoeren van werk, huishouden en hobby’s.

Bent u geïnteresseerd om deel te nemen, neem dan contact op met de praktijk om te weten wanneer er weer een traject gestart zal worden.

Diensten & specialisaties