Bel me terug Patientenportaal

Olaf van der Zanden, MSc.

Olaf van der Zanden 2

Fysiotherapeut - Manueeltherapeut - Echografist - klinisch Psycho-Neuro-Immunoloog
BIG-nummer 09041695604

Ik heb achtereenvolgens de studies Fysiotherapie aan de Fontys Hogeschool Eindhoven (1993), Manuele therapie aan de Vrije Universiteit Brussel (1997), Echografie van het bewegingsapparaat (1997, 2002 en 2019), Psychologie aan de BeNeLux Universiteit (2001) en Klinische Psycho-Neuro-Immunologie (2012) gevolgd. 

Sinds 1993 ben ik werkzaam binnen de praktijk en werd in 1996 praktijkeigenaar. Binnen de praktijk houd ik mij momenteel vooral bezig met onderzoeken en begeleiden van mensen met complexe en chronische (pijn)klachten. Ik ben bijzonder geïnteresseerd in het achterhalen van het onderliggend mechanisme van gezondheidsklachten. Dat is nu juist waar de klinische Psycho-Neuro-Immunologie (kPNI) zich mee bezig houdt. Vooral mensen die tot op heden zonder succes zijn behandeld, zie ik als een uitdaging. Daarnaast adviseer ik tevens diverse (top)sporters om hun prestatie- en herstelvermogen te verbeteren. 

Ik ben voorheen onder andere 9 jaar werkzaam geweest als docent/onderzoeker Manuele Therapie aan de Vrije Universiteit Brussel en 4 jaar aan de Universiteit van Genua, Campus Savona (Italië), alsmede 12,5 jaar lid van de commissie Kwaliteit, Onderwijs en Wetenschap van het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF) en 12 jaar bestuurslid van de Vereniging Topfysiotherapie.

Naast mijn werkzaamheden in de praktijk heb ik de volgende functies:

Op maandag, woensdag en vrijdag ben ik aanwezig voor behandelingen manuele therapie, fysiotherapie, echografisch onderzoek, TopFit-programma en kPNI.
Op dinsdag en donderdag houd ik mij bezig met consulten kPNI (inclusief leefstijlcoaching), het management van onze praktijk en gezondheidscentrum, onderzoek aan de VUB en nieuwe projecten.

Terug naar het overzicht

Maak ook kennis met