Bel me terug Patientenportaal

Mandy Kuipers, MSc.

Foto Mandy 4

Fysiotherapeute - Manueeltherapeute - Oedeemtherapeute - Revalidatiewetenschapper - Echografist (MSU) - TEK specialist
BIG-nummer 79917234004

Ik behaalde in juli 2013 mijn diploma Fysiotherapie aan de Hogeschool Zuyd te Heerlen. Vervolgens ben ik direct gestart met de opleiding lymfedrainage en oedeemtherapie in Duitsland. Vanaf september 2013 heb ik mijn werkzaamheden, als gespecialiseerd oedeemfysiotherapeut, in de praktijk gecombineerd met de Master of Science opleiding in de Revalidatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit Brussel (VUB). 
Na het afronden van deze opleiding, in juni 2015, ben ik mezelf verder gaan specialiseren door te starten met de Master na Master opleiding in de Manuele therapie aan de VUB. Bij deze master opleidingen lag mijn interesse onder andere op het gebied van chronische pijn. In augustus 2016 ben ik afgestudeerd als manueeltherapeute. 

In 2017 heb ik me gespecialiseerd in het aanmeten van Therapeutisch Elastische Kousen (TEK). Deze kousen worden in de volksmond ook wel 'steunkousen' genoemd en zijn een meerwaarde voor oncologische patiënten en/of mensen met vaatproblematiek. 

In 2018 heb ik de opleiding musculoskeletale echografie afgerond en sindsdien ben ik ook werkzaam als echografiste in de praktijk.

Mijn ervaringen en deskundigheid zijn onder andere gericht op manueel therapie vaardigheden, lymfedrainage, lymfetaping, oncologische oefentherapie, musculoskeletale echografie en chronische pijn. In samenwerking met Olaf van der Zanden heb ik een vernieuwend evidence-based (op basis van de nieuwste wetenschappelijke inzichten) pijnprogramma ontwikkeld om mensen met (chronische) pijn nog beter te kunnen helpen. 

Op de maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag ben ik werkzaam in de praktijk. 

Terug naar het overzicht

Maak ook kennis met