Maak een afspraak Neem contact op

Een beweegprogramma bij uw fysiotherapeut

Voldoende lichaamsbeweging hoeft niet ingewikkeld te zijn. Voor volwassenen geldt dertig minuten matig intensief bewegen op minstens vijf - maar liever alle - dagen van de week als minimale beweegnorm (conform de Nederlandse Norm Gezond Bewegen). Op de fiets naar de supermarkt, de trap in plaats van de lift, een uurtje tuinieren, je zit al snel aan deze norm.

Bewegen met een chronische aandoening

Heeft u een chronische aandoening zoals bijvoorbeeld artrose, COPD, osteoporose of een coronaire hartziekte? Of heeft u moeite om een actieve leefstijl te onderhouden als gevolg van een chronische aandoening of bijvoorbeeld na een oncologische behandeling? Juist voor u kan lichamelijke activiteit dan veel winst opleveren. Regelmatig bewegen draagt  bij aan uw gezondheid. Bewegen heeft een positieve invloed op de bloeddruk en het cholesterolgehalte, hart en bloedvaten blijven beter in conditie en botten blijven langer sterk. Ook verkleint beweging de kans op overgewicht.

Bewegen op maat

Wanneer u een chronische aandoening heeft en moeite heeft om voldoende actief te zijn, en blijven, kan de fysiotherapeut voor u een beweegprogramma opstellen dat is afgestemd op uw persoonlijke situatie en wensen. Het programma is in klein groepsverband mogelijk met mensen met dezelfde aandoening. Samen werkt u aan het ontwikkelen van een actieve leefstijl met als doel deze leefstijl uiteindelijk zelfstandig te handhaven. 

Aan de slag met een beweegprogramma

Voordat u start met een beweegprogramma krijgt u een intake en onderzoek van uw fysiotherapeut/beweegcoach om te kijken of u in aanmerking komt voor een dergelijk programma. Vervolgens bepaalt u samen uw behandeldoelen en wordt een passende en persoonlijke behandelmethode gekozen. Het programma is gericht op uw algehele fitheid en conditie, altijd met oog op de invloed die uw aandoening daarop heeft. Ook dagelijkse activiteiten die voor u lastig zijn komen aan bod. De nadruk ligt op hoe u activiteiten in uw dagelijks leven in kunt passen. De behandeldoelen zijn behaald wanneer u uw actieve leefstijl zelfstandig kunt onderhouden.

De juiste activiteit ná het beweegprogramma

Veel vormen van bewegen zijn goed voor mensen met een chronische aandoening. Sommige mensen vinden het prettig om in groepsverband te (blijven) bewegen. Is een reguliere sport niet geschikt of te zwaar voor u, dan kunt u kiezen voor een aangepaste vorm van lichaamsbeweging. De fysiotherapeut adviseert en helpt bij de doorstroom naar één van de vele bewegings- of sportactiviteiten.

5 goede redenen om te trainen bij Topfysiotherapie Keyzer en Pasman

  1. verantwoord en veilig trainen onder begeleiding van een oefentherapeut of fysiotherapeut
  2. Kleine groepje van maximaal 6 personen
  3. Nieuwe, moderne fitnessapparatuur
  4. In een eigentijds, goed ingericht centrum, voorzien van airco
  5. Centrale ligging in het hart van Goirle, parkeren bij de deur

Als u bij de fysiotherapeut bent uitbehandeld maar uw spieren -of andere functies- kunnen nog niet voldoende belast worden, ook dan kunt u deelnemen aan FysioTraining. U bent evenzeer welkom als u aan uw conditie of belastbaarheid wil werken en daarbij intensievere begeleiding wenst. Het is een bewegingsprogramma onder deskundige begeleiding van een oefentherapeut of fysiotherapeut, dat plaatsvindt in een kleine groep. Als daartoe aanleiding is, vindt overleg plaats met de huisarts. Samen met u stellen we de doelen van de training vast. Dat kan bijvoorbeeld zijn: het verbeteren van de conditie maar ook lenigheid of krachtverbetering.

Kosten

FysioTraining wordt niet vergoed door de zorgverzekeraars. Voor FysioTraining kunt u een abonnement nemen voor periode die we met u vastleggen. Daarin traint u één of twee keer per week. Abonnement Basis, 1x per week: € 35,- per maand. Abonnement Plus, 2x per week: € 65,- per maand.

Diensten & specialisaties