contact formulier

Onze patiënt staat centraal

ResizedImage519734 certific
23/03/2017

“Onze patiënt staat centraal”

De patiënt centraal lijkt een open deur, dat klinkt als vanzelfsprekend maar dat is het niet. Natuurlijk staat de patiënt centraal bij Topfysiotherapie Schijndel en dat geldt natuurlijk voor veel praktijken in het bijzonder bij de praktijken van de Vereniging Topfysiotherapie.

Er gebeurt veel ten aanzien van kwaliteitsbeleid in het algemeen en in het bijzonder het beleid rondom patiënttevredenheid. De klant is koning is een bekend gezegde en zo hoort het ook.

Steeds vaker wordt beleid aangepast op basis van de uitkomsten van patiënttevredenheidsonderzoek en aan de hand van goed verwerken van klachten van de patiënten.               

Patienttevredenheid
We willen graag dat u als patiënt tevreden bent. We ontvangen daarom graag uw feedback, onder andere door middel van de enquête die u na afloop van de behandeling ontvangt per e-mail, maar ook tussentijds horen we uiteraard graag uw ervaringen.
Ook de afhandeling van klachten is erg belangrijk, wij nemen die dan ook erg serieus en zorgen voor gedegen verwerking ervan, omzetten in verbeterbeleid en terugkoppeling naar degene die de klacht heeft gemeld. Gelukkig hebben wij erg veel tevreden klanten en relatief weinig klachten maar er is geen organisatie waar geen fouten gemaakt worden. Wij zijn niet blij met klachten maar des te meer met de melding ervan zodat we er daadwerkelijk iets mee kunnen doen.

Bereikbaarheid
Zo hebben we een probleem gehad met de bereikbaarheid en de kwaliteit van onze telefonie. Daartoe hebben we een nieuwe centrale aangeschaft en een nieuwe provider in de arm genomen. Ook zo’n overgang gaat vaak niet zonder problemen en dat was nu ook het geval. Daarnaast hebben we naast onze vaste aanspreekpunt Annemarie een nieuwe medewerker aangetrokken in de persoon van Simone van Drunen. Zij gaat ons team per 1 april versterken en daardoor zijn wij beter bereikbaar en kunnen we u bijna constant persoonlijk te woord te staan.

Verwachtingsmanagement
Daarnaast willen wij het steeds beter doen op het gebied van het verwachtingsmanagement. Dat is een mooie term voor wat u als cliënt/patiënt op voorhand mag verwachten. We gaan nog meer dan voorheen in het begin van de behandeling met u op een rij zetten wat u reëel gezien van ons kunt verwachten. Wat zijn de beste behandelopties. Wie is de beste behandelaar of wat is de beste combinatie van behandelaren uit ons team. Hoe lang gaat het duren? Wat zal het resultaat zijn? We kunnen daarbij steeds meer putten uit een groot arsenaal verschillende specialisten binnen Topfysiotherapie Schijndel maar ook binnen het Mednetwerk Paramedisch Centrum.

Zo ziet u, ‘De patiënt Staat Centraal’ is bij ons geen opendeur en vergt constante input van u en van onze medewerkers. Het is een proces dat constant aandacht en aanpassing nodig heeft.

Dank voor uw input!

Marcel Verhoeven


Terug naar het overzicht