Online afspraak maken contact formulier

Inloopmiddag; COPD, diabetes, artrose, etalagebenen?

shutterstock 653635912 2
22/10/2019

Kampt u met beweegproblemen als gevolg van COPD, diabetes, artrose, etalagebenen.

Laat ons u helpen!

Veel mensen hebben te maken met een chronische aandoening; denk aan COPD, diabetes, artrose of etalagebenen. Dit heeft vaak veel impact op het dagelijks leven dat zich kan uiten in vermoeidheid, verminderde mobiliteit en zelfs pijn tijdens bewegen. Dit  kan u  beperken in dagelijkse verzorging of sociale activiteiten. Uit onderzoek is gebleken dat de kwaliteit van leven verbetert als er meer bewogen wordt. Herkent u zichzelf hierin? Kom dan naar de gratis inloopmiddag van Paramedisch Centrum Mednetwerk:  daar bundelen meerdere disciplines hun krachten om u samen te helpen.

De fysiotherapeuten van Topfysiotherapie Schijndel en bewegingsagogen/leefstijlcoaches van Mednetwerk kunnen u deze middag informeren over de mogelijkheden van onze beweegprogramma's, passende leefstijladviezen en coaching. Het doel van de beweegprogramma's is om u fitter, bewuster, mobieler en sterker te maken. Dit zorgt voor een positief effect dat u terugziet in uw dagelijks leven. De zorgverzekeraar onderkent het positieve effect van deze beweegprogramma’s, waardoor er nu ook (meer) budget voor vrijgemaakt is.

Anne Podotherapie zal u, met behulp van een drukmeetsysteem, voorzien van voet- en schoenadvies. Uw voeten zijn immers de basis van het staan en lopen. Door middel van de drukmeetmat kan er met sensoren zeer gedetailleerd de lokale voetdruk, van stilstand tot een volledige voetafwikkeling worden gemeten. 

Patricia Jansen van Optima Derma is de huid-oedeemtherapeut binnen het centrum. Door diabetes kunnen bloedvaatjes en zenuwen beschadigen, waardoor bloeddoorstroming en het gevoel in de benen en voeten verminderd. Met mogelijk (onopgemerkte) wondjes en vochtophoping tot gevolg. De juiste huidzorg en aangemeten steunkousen helpt dit te voorkomen.

Bent u benieuwd  wat wij voor u kunnen betekenen?

U bent van harte welkom op onze inloopmiddag!

Datum:  maandag 18 november 2019

Tijd:      15.00-17.00uur

Waar:    Avantilaan 7 te Schijndel

Kosten: gratis

 

 


Terug naar het overzicht