Aanmelden

Kinderfysiotherapie

Spelenderwijs ontwikkelen kinderen hun zintuigen en motoriek. Meestal gaat dat goed en bijna ongemerkt. Maar bij sommige kinderen duurt het langer of wijkt dit  af van het gebruikelijke. Dit kan kinderen belemmeren in hun ontwikkeling. Ze hebben meer oefening nodig om een bepaalde vaardigheid onder de knie te krijgen. Of ze moeten leren met minder mogelijkheden zo optimaal mogelijk te bewegen. Al deze kinderen kunnen baat hebben bij behandeling door de kinderfysiotherapeut.

Afbeelding VTF springen lucht

Wanneer kan kinderfysiotherapie helpen?

Baby’s (0-2 jaar):  

Peuters, kleuters en oudere kinderen (2-18 jaar):

Behandeling aan huis

Baby’s van 0-2 jaar worden aan huis behandeld, binnen de veilige omgeving van het kind.

Verwijzing en vergoeding

Meestal wordt u doorverwezen door de huisarts, arts van het consultatiebureau of kinderarts. U kunt ook rechtstreeks, zonder verwijzing, met uw kind naar de kinderfysiotherapeut voor advies of behandeling. Voor kinderen worden 18 behandelingen door de zorgverzekeraar vergoed.

Deskundige begeleiding door fysiotherapeut

Hilde Delisse 18

Voor een consult met uw kind kunt u op afspraak terecht bij Hilde Delisse. Na de opleiding tot fysiotherapeut heeft de kinderfysiotherapeut zich gespecialiseerd in het bewegingsapparaat van kinderen in ontwikkeling en hun bewegend functioneren. Kennis wordt opgedaan in een vierjarige master opleiding.

 

 

 

Diensten & specialisaties