Aanmelden

Fysiotherapie voor ouderen

 

Mensen die ouder en minder beweeglijk worden, kunnen daardoor belemmeringen of klachten ervaren. Ze komen hiervoor doorgaans in aanraking met de fysiotherapeut voor ouderen, de geriatriefysiotherapeut.

geriatrie fysiotherapie voor ouderen

 

De geriatriefysiotherapeut (Marieke van Galen) heeft zich gespecialiseerd in de zorg voor kwetsbare ouderen en cliënten/patiënten met een hoge (biologische) leeftijd die te maken hebben met complexe gezondheidsproblematiek. Het gaat daarbij niet alleen om ouderen, maar ook om patiënten die bijvoorbeeld door beroerte, dementie, de ziekte van Parkinson of een gebroken heup verschijnselen vertonen van ouderdom.

Deze fysiotherapeut werkt vanuit specifieke kennis over de doelgroep en de daarbij voorkomende ziektebeelden. De patiënten doen vooral oefentherapie, gericht op het herwinnen van en omgaan met verlies van mobiliteit en zelfstandigheid.

De geriatriefysiotherapeut adviseert en begeleidt ook gezinsleden en eventuele mantelzorgers. Die informeert zij dan bijvoorbeeld over het ziektebeeld, de vooruitzichten, de behandeling, dagelijkse handelingen en hulpmiddelen. 

 Marieke van Galen 8

 

Vitaliteit en Balans door Senior Fit

Elke donderdagochtend wordt er in de oefenzaal een activiteit aan ouderen aangeboden.

Voor wie, wat en wanneer?

Uit onderzoek is naar voren gekomen dat het preventief trainen voor 65+ ervoor zorgt dat ouderen langer zelfstandig de dagelijkse activiteiten kunnen doen. Daarnaast zorgt balanstraining ervoor dat de kans op vallen verkleind wordt.

Een op de drie thuiswonende ouderen valt minstens één keer per jaar. Het jaarlijkse aantal val incidenten bij 65-plussers in Nederland bedraagt meer dan 1 miljoen. Bij botbreuk, zeker als het een heup betreft, blijft 50% een functiebeperking houden.

Tijdens de training hangt er een gemoedelijke sfeer waar iedere deelnemer zichzelf kan zijn. De training vindt plaats in een kleine groep, waarbij er voldoende persoonlijke aandacht wordt gegeven.

Voor meer informatie over het sportabonnement, klik hier.

Heeft u interesse? Neem telefonisch contact met ons op. 0413-251260.

Diensten & specialisaties