Aanmelden

Echografie bij Topfysiotherapie Rugcentrum Uden

Echografie  -musculo skeletale echografie- in de fysiotherapie wordt gebruikt om de kwaliteit van spieren, pezen, kapsels, banden, slijmbeurzen en soms ook zenuwen, bot en bloedvaten in armen en benen in beeld te brengen en te beoordelen. Met een behandelkop en een laagje gel sturen we geluidsgolven in het lichaam. Een deel hiervan wordt weerkaatst en wordt door de behandelkop weer opgevangen. Een computer zet de geluidsgolven die terugkomen om in een bepaald beeld.

Onderzoek

Het echografisch onderzoek voeren wij altijd uit in combinatie met lichamelijk onderzoek. Zo kunnen we een goede diagnose stellen en behandelplan voorstellen. Naast een diagnose kunnen we met echografie ook weefselherstel in beeld brengen, waardoor gerichte revalidatie -of bijsturing- mogelijk is.

Uniek

Met echografie onderzoeken wij klachten aan bewegende functies van het lichaam waaraan u klachten heeft. Het is te vergelijken met een echoscopie van een ongeboren kind. Met echografie kunnen we het behandelverloop en de vooruitgang evalueren. 

Onderzoek: niet belastend

Het onderzoek is niet belastend. U voelt er nagenoeg niks van en het duurt 10 tot 20 minuten. U kunt tijdens het onderzoek gewoon meekijken.

Digitaal opslaan

Met ons volledig digitaal echografiesysteem kunnen we de onderzoeksgegevens digitaal opslaan. Ook is het mogelijk een afdruk op papier te verzorgen.

Kosten

De kosten van een echografisch onderzoek bedragen € 45,- Dit is een aanvullend tarief dat niet altijd door de verzekering wordt vergoed.

Opleiding

De opleiding tot musculo-skeletaal echografist is bedoeld voor (sport)artsen, fysiotherapeuten, manueel therapeuten en reumatologen. Met echografie richten wij ons specifiek op de schouder, elleboog, pols, heup, knie en enkel.

Waarbij is echografie van toepassing

Gebied Beoordeling van
Spieren scheuren, littekens, kalkneerslag
Pezen peesontstekingen, scheuren, kalkneerslag
Slijmbeurzen slijmbeursontsteking
Gewrichtsbanden verstuikingen, scheuren
Kapsels kapselontsteking, scheuren
Kraakbeen gewrichtsslijtage, defecten
Meniscus scheuren
Botten losse botfragmenten, botbreuken
Zenuwen tunnel, zoals bij het carpaal tunnelsyndroom

Diensten & specialisaties