Bel me terug Afspraak maken

Sportmedische begeleiding, wat is het?

Sportmedische begeleiding Fysiotherapie is een belangrijke schakel in de begeleiding van sporters. Hulp van een fysiotherapeut kan van betekenis zijn voor diagnose en prognose, advies, behandeling van blessures, revalidatieprogramma's, postoperatieve begeleiding, trainingschema's en mentale ondersteuning.

Hulp van een fysiotherapeut kan van betekenis zijn voor:

Diagnose en prognose - Hoe eerder en duidelijker je weet wat er aan de hand is, hoe beter de vooruitzichten op een snel herstel.
Advies over beloop van de blessure - Kennis van beschadiging van weefsel geeft veel duidelijkheid over het beloop van een blessure. Moeder natuur is onze beste genezer, maar zorgvuldig omgaan met de blessure is van het grootste belang.
Behandeling van blessures - Fysiotherapeutische behandeling blijkt in vele gevallen een heel adequate methode om blessures beter en sneller te laten genezen.
Revalidatieprogramma’s - Ernstige blessures vragen een specifieke begeleiding, soms in samenwerking met andere behandelaars, maar in ieder geval met een totaalaanpak. Vooral de opbouw van belasting, gerelateerd aan de belastbaarheid vraagt aandacht.
Postoperatieve begeleiding - Vooral advisering over de te volgen strategie en het opbouwen van een trainingsschema zijn van belang. Vele nabehandelingen worden volgens protocol uitgevoerd.
Opbouw trainingsschema’s - Elk trainingsschema vraagt om een eigen opbouw, eerst voorwaardenscheppend en vervolgens meer specifiek. Alle soorten sportbeoefening vragen om een eigen aanpak.
Mentale ondersteuning - Geblesseerd zijn is meestal moeilijk te accepteren voor een sporter en leidt vaak tot frustratie. Toch kan geblesseerd zijn ook een belangrijke meerwaarde hebben en een leerproces zijn voor de toekomst van de sporter. Grenzen verkennen is spannend en nooit zonder enig risico. Stressfactoren zijn zeer belangrijk voor een sporter om een hoger niveau te bereiken.

Bij welke klachten?

Blessures door sporten. Specialisatiegebieden: schaatssport, wielersport, hardlopen, balsporten

Voor wie?

Sporters, zowel kinderen als volwassenen. Variërend van topsportniveau, wedstrijdsporters en de recreatieve sportman of sportvrouw.

Ook zonder blessure bent u van harte welkom om een bepaald traject met ons te bespreken. Denk hierbij aan specifieke krachttraining of het verbeteren van sportspecifieke vaardigheden.

Vergoeding zorgverzekering

Verzekeraars kunnen van elkaar verschillen in het aantal behandelingen dat wordt vergoed. Daarnaast veranderen verzekeraars het aantal vergoedingen voor fysiotherapie regelmatig. U doet er daarom goed aan altijd uw eigen polis te controleren op het aantal en de vorm van vergoedingen.
Revalidatie en Sportmedische Begeleiding valt onder de vergoedingen voor algemene fysiotherapie.

Behandelaars

Sjef van den Meijdenberg
Luuk van den Meijdenberg
Ruben Luijkx

Diensten & specialisaties