Bel me terug Afspraak maken

Kinderbekkenfysiotherapie bij kinderen met plas- en/of ontlastingsproblemen

Informatie voor ouders: uw kind is doorverwezen voor kinderbekkenfysiotherapie.

De kinderbekkenfysiotherapeut is gespecialiseerd in het onderzoeken en  behandelen van kinderen met plas- en/of ontlastingsproblemen overdag of ’s nachts. Zij gaat samen met u en uw kind werken aan dit probleem.

Gesprek:

Om een goed beeld van de klachten te krijgen, zullen er de eerste keer veel vragen gesteld worden: over het plassen en poepen,  de toilethouding, het eten en drinken van uw kind; maar ook over de ontwikkeling tot nu toe en over het welbevinden. Dit gebeurt aan de hand van een uitgebreide vragenlijst. Tevens wordt gebruik gemaakt van specifieke plas- en poeplijsten die belangrijke toegevoegde informatie geven.

Al deze  informatie is nodig om duidelijkheid te krijgen over het probleem en te beoordelen op welke wijze uw kind het best begeleid kan worden.  

Onderzoek:

Er wordt gekeken naar de algemene motoriek  van uw kind bij het lopen, rennen, huppelen en op 1 been staan. Specifieke aandacht gaat uit naar de bekkenbodemspieren:

De  bekkenbodemspieren spelen een belangrijke rol bij het plassen en poepen en moeten op de juiste momenten kunnen aan- en ontspannen. Bij kinderen met plas- en poepproblemen zijn deze spieren vaak te gespannen en moeten ze juist leren ontspannen.

Behandeling:

Samen met u en uw kind wordt een behandelplan gemaakt.

Dit kan bestaan uit:

Uw kind zal ook thuis moeten oefenen wat spelenderwijs in de therapie is aangeleerd. Dit vraagt veel inzet van uw kind en coaching door uzelf. Hoe regelmatiger geoefend wordt, hoe groter de kans is op herstel.

Vergoeding: Kinderbekkenfysiotherapie wordt vergoed vanuit de basisverzekering.

Kinderbekkenfysiotherapeute: Vivi Lafeber

Locatie: Raadhuisstraat 32.

Tel: 013 5133120 E: vivi@fysiomoergestel.nl

Ook behandeling in Hilvarenbeek mogelijk: Rogier van Leefdaelstraat 25

Tel: 013 5133120 E; vivi@fysiomoergestel.nl

Diensten & specialisaties