Bel me terug Afspraak maken

Neurorevalidatie bij Centraal Neurologische Aandoeningen

"Als je ergens naar toe gaat, moet je weten waar je vandaan komt"

In tegenstelling tot vele andere weefselsoorten herstellen hersencellen niet na beschadiging. Stoornissen in de verwerking van informatie is het meest kenmerkend bij alle niet aangeboren hersenletsels (NAH). Onder deze categorie vallen mensen na een beroerte of hersenbloeding (CVA), met de ziekte van Parkinson, MS en de grote groep van mensen met een dementie

Inzicht in en behandeling van deze groep mensen vraagt kennis van de werking van het centrale zenuwstelsel en kennis van de ziekteleer betreffende CVA, Parkinson, MS en Dementie. 

"Plasticiteit van hersenweefsel" zorgt vaak middels training, begeleiding en coaching nog voor verrassende resultaten.

Sjef van den Meijdenberg: "Ik ga altijd uit van het in kaart brengen van de aandoening in middels een uitgebreide intake (vaak met een partner/ familielid erbij). Wanneer blijkt waar stoornissen zich bevinden,beoordeel ik wat haalbaar kan zijn. Vervolgens ga ik samen met de patiënt beslissen, wat het hoofddoel is en dat gaan we proberen te halen via subdoelen.

Behandeling (leren en trainen) vraagt dan ook en een specifieke aanpak. Informatie aan de patiënt en de mantelzorger, blijven communiceren, testen en meten, terugkoppelen en pittig werken zijn belangrijke pijlers. 

Wat niet haalbaar is moet gecompenseerd worden. Hoe kunnen we nog zo goed mogelijk functioneren met beperkingen? Pas daarna schakelen we over op hulpmiddelen. Eerst uitgaan van de eigen mogelijkheden.

De meningen zijn ontzettend verdeeld over de tijd van herstel. Ik ben van mening, dat onze hersenen jarenlang naar herstel zoeken met de goede trainingsprikkel."

Voor vragen en antwoorden op maat kunt u altijd contact opnemen met Sjef van den Meijdenberg

sjef@fysiomoergestel.nl

 

 

Diensten & specialisaties