Bel me terug Afspraak maken

Musculoskeletale echografie/ultrasound (MSU) geeft toegevoegd inzicht bij het onderzoek en de evaluatie van de klachten aan het bewegingsapparaat. Dit is niet alleen zeer informatief voor de behandelend therapeut maar zeker ook voor de patient. Het oordeel wordt betrouwbaarder, waardoor er nóg betere keuzes gemaakt kunnen worden voor het behandelplan. Echografie kan twijfel wegnemen en het beleid van de behandeling optimaliseren en dus effectiviteit vergroten.

Afbeeldingsresultaat voor alpinion ecube 7            Afbeeldingsresultaat voor echografie                      Gerelateerde afbeelding

MSU wordt gebruikt om de kwaliteit van spieren, pezen, kapsel, banden en soms ook zenuwen en bloedvaten in met name armen en benen in beeld te brengen en te beoordelen op bijv. kwaliteit, vorm en functie. Met een behandelkop, de zogenaamde 'transducer', worden met tussenkomst van gel hoogfrequente geluidsgolven in het lichaam gestuurd en weer opgevangen door dezelfde transducer. Middels software worden deze teruggezonden geluidsgolven omgezet in een beeld met grijstinten. U kunt het vergelijken met een echoscopie bij ongeboren kinderen.

Diensten & specialisaties