Bel me terug Afspraak maken

Wat is het?

Haptonomie is gericht op deze relatie tussen lichaam en geest en besteed veel aandacht aan de gevoelsmatige kant van de aanraking. Het is geen geneeswijze of therapie maar een benaderingswijze binnen de fysiotherapie. Door haptonomie leert u luisteren naar uw lichaam en dit serieus te nemen.

De haptonomie biedt de mogelijkheid om opnieuw kennis te maken met uw eigen lichaam. Uw lichaam kan u veel “vertellen” over uzelf. Datgene wat uw lichaam te vertellen heeft of laat voelen wordt gemakkelijk overgeslagen of onbelangrijk gevonden. U vergeet bijvoorbeeld tijdens sport om van uw lichaam te genieten bij het bewegen, omdat u met conditieverbetering bezig bent. U slaat geen acht op signalen van uw lijf omdat u geen tijd heeft.

Tijdens de fysiotherapeutische behandeling op haptonomische basis is er een wisselwerking tussen patiënt en fysiotherapeut. Door middel van aanraking, communicatie en oefenvormen leert u beter te gaan voelen en wordt u bewuster van uw eigen lichaam. Hierdoor wordt duidelijk wat u aan uw klacht kunt doen.

Door deze manier van werken kunt u:

Bij welke klachten?

Een fysiotherapeutische behandeling op haptonomische basis kan u helpen bij:

Voor wie?

Zowel voor kinderen als volwassenen.

Vergoeding zorgverzekering

Verzekeraars kunnen van elkaar verschillen in het aantal behandelingen dat wordt vergoed. Daarnaast veranderen verzekeraars het aantal vergoedingen voor fysiotherapie regelmatig. U doet er daarom goed aan altijd uw eigen polis te controleren op het aantal en de vorm van vergoedingen.

De behandeling op haptonomische basis valt onder de vergoedingen voor algemene fysiotherapie.

Behandelaar

Vivi Lafeber

Diensten & specialisaties