Bel me terug Afspraak maken

Wat is het?

De algemeen fysiotherapeut is deskundig op het gebied van bewegen. Hij behandelt patiënten die in het dagelijkse leven belemmerd worden bij het bewegen. De algemeen fysiotherapeut behandelt patiënten individueel of in groepen. Hij gaat samen met u aan het werk om u zo snel en zo goed mogelijk resultaat te laten behalen. Bij het opstellen van een behandelplan kijkt hij samen met u naar uw wensen, uw lichamelijke situatie en uw mogelijkheden. Met zijn adviezen en oefeningen zorgt hij ervoor dat u weer beter kunt bewegen.

Bij welke klachten?

Als fysiotherapeut word je opgeleid om stoornissen aan het bewegingsapparaat te beoordelen en te behandelen. Deze aandoeningen kunnen van zeer uiteenlopende aard zijn. In onze praktijk werken we met 4 fysiotherapeuten met allemaal hun specifieke kwaliteiten, zodat we bij een groot aantal aandoeningen op zorgvuldige wijze kunnen handelen, zoals bijvoorbeeld:

Vergoeding zorgverzekering?

Verzekeraars kunnen van elkaar verschillen in het aantal behandelingen dat wordt vergoed. Daarnaast veranderen verzekeraars het aantal vergoedingen voor fysiotherapie regelmatig. U doet er daarom goed aan altijd uw eigen polis te controleren op het aantal en de vorm van vergoedingen.

Fysiotherapie wordt soms vergoed vanuit de basisverzekering. Bij bepaalde aandoeningen, waarvoor veel fysiotherapie nodig is, kunnen volwassenen ná de twaalfde behandeling in aanmerking komen voor vergoeding uit de basisverzekering. Bij kinderen, tot 18 jaar, met deze aandoeningen worden alle behandelingen uit de basisverzekering vergoed. Kinderen met andere aandoeningen krijgen maximaal twee maal negen behandelingen per aandoening vergoed als dat medisch noodzakelijk is.

Het is dus mogelijk dat u fysiotherapie nodig hebt voor een aandoening die helemaal niet of maar gedeeltelijk wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Er zijn grote verschillen in de manier waarop zorgverzekeraars fysiotherapie vergoeden in de aanvullende verzekering. Zo geldt er soms een maximum aantal behandelingen, een maximumbedrag of zijn er andere beperkingen. Enkele polissen kennen geen beperkingen. Dit betekent dat uw kosten voor fysiotherapie onbeperkt worden vergoed wanneer deze medisch noodzakelijk zijn. Bekijk hoe de vergoeding van fysiotherapie in de polissen van de verschillende zorgverzekeraars is opgenomen of informeer bij uw zorgverzekeraar hoe fysiotherapie wordt vergoed. Een aantal zorgverzekeraars vergoedt fysiotherapie 100%.

Behandelaars

De praktijk en de fysiotherapeuten zijn geregistreerd in het kwaliteitsregister van het KNGF (Koninklijk Nederlands Genootschap Fysiotherapie)

Emme van Rijn

Vivi Lafeber

Ruben Luijkx

Danielle van Nunen

Luuk van den Meijdenberg, praktijkeigenaar

Sjef van den Meijdenberg, praktijkeigenaar

Diensten & specialisaties