Afspraak maken

Anna Nesterova

Anna

Anna Nesterova studeerde in 2018 af aan de opleiding Ergotherapie op Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Momenteel is Anna bezig met specialisatie Handtherapie.

‘’De kern van ergotherapie is het mogelijk maken van betekenisvol handelen, ondanks de fysieke en/of cognitieve beperkingen die iemand ervaart. Een ergotherapeut observeert, analyseert en stelt in samenspraak met de cliënt een behandelplan op. Ergotherapeutische werkzaamheden zijn zeer divers: van het aanpassen van dagindeling bij iemand na een beroerte tot het adviseren van hulpmiddelen en het geven van scootmobiel rijlessen.

Doel van deze interventies is het behouden van zelfredzaamheid, weer kunnen meedoen in de maatschappij. Samengevat, ervoor zorgen dat de kwaliteit van het leven gewaarborgd blijft. Echter, om betekenisvolle activiteiten uit te kunnen voeren, heb je immers bijna altijd jouw handen nodig.

De specialisatie Handtherapie ben ik voor het eerst tegengekomen in het propedeusejaar van de opleiding en het sprak mij meteen aan. Ik vond het fascinerend dat zo’n klein gebied van het lichaam zo complex kan zijn. Gedurende de opleiding is dit niet veranderd en meteen na het afstuderen begon ik slechts enkel op handtherapie vacatures te reageren.

In mijn ogen is het een prachtig en dankbaar beroep die (naast reguliere ergotherapie en fysiotherapie) waardevolle bijdrage levert aan het mogelijk maken van participatie. Ik ben zeer enthousiast en gemotiveerd om mezelf te specialiseren binnen dit vakgebied bij het Handencentrum de Langstraat!’’

Anna staat ingeschreven in het Kwaliteitsregister voor Paramedici.

Terug naar het overzicht

Maak ook kennis met