Maak een afspraak Neem contact op

Kaakpijn - hoofd- en halsklachten

Kaakfysiotherapie en Mime-fysiotherapie

Als u klachten heeft aan het kaakgewricht of u heeft aangezichtspijn, dan raden wij u aan contact op te nemen met Jacques Keyzer, orofaciaal fysiotherapeut, ook wel 'kaakfysiotherapeut' genoemd. De term 'kaakfysiotherapeut' dekt niet geheel de lading. U kunt bij Jacques Keyzer terecht voor alle aangezichtsklachten en beweegklachten die in verband staan met pijn aan de kaak, hoofd en hals. De medische term is orofaciale fysiotherapie.

Met onderstaande klachten kunt u bij de orofaciaal fysiotherapeut terecht

Orofaciale fysiotherapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie 

De orofaciaal fysiotherapeut is een specialist die u helpt bij gezondheidsproblemen die te maken hebben met het niet goed functioneren van spieren en gewrichten in het hoofd, het halsgebied en het kauwstelsel. Deze fysiotherapeut wordt hierom ook wel eens aangeduid als kaakfysiotherapeut. Hij heeft veelal een nauwe samenwerking met de huisarts, tandarts, orthodontist, kaakchirurg, tandartsgnatoloog, KNO-arts of een andere medisch specialist.

De orofaciaal fysiotherapeut is uitgebreid geschoold in tandheelkundige aspecten, specifieke zenuw-aandoeningen, kanker in het hoofd-halsgebied en specifieke stoornissen die te maken hebben met de nek om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn.

De orofaciaal fysiotherapeut is dus de deskundige bij uitstek die u kan adviseren en begeleiden bij pijn en functieproblemen in het hoofd, het aangezicht en de halsregio. 

Behandeling bij kaakklachten

Onderzoek Jacques Keyzer doet een uitgebreid onderzoek van onder andere het gebit, kaakgewricht en kauw- en nekspieren om te achterhalen waar de klacht vandaan komt.

De behandeling bestaat onder meer uit specifieke oefeningen en houdingsadviezen, soms in combinatie met handgrepen aan de onderkaak om de gewrichtsbewegingen te verbeteren. In het overzicht 'Specialisaties' vindt u nadere informatie over kaakfysiotherapie. Kaakfysiotherpie, korte nadere informatie over kaakgewrichtsklachten.

Met of zonder verwijzing

Folder en app oefeningen bij kaakklachten

Jacques Keyzer kan u voorzien van een algemeen informatieve folder over deze klachten. Als patiënt kunt u ook vragen naar een folder of een app met oefeningen bij kaakklachten.

Diensten & specialisaties