Maak een afspraak Neem contact op

Dry-needling

Dry-needling - doel: weer pijnloos bewegen

Als u last heeft van pijnlijke spieren kan dry-needling een goede oplossing bieden. Dry-needling is het -met een naaldje- aanprikken van pijnlijke spieren -veelal spierverhardingen. Het aanprikken is bedoeld om de spieren los te maken, zodat u weer pijnloos kunt bewegen. Als uw klachten al langer bestaan, zijn er mogelijk meerdere spieren bij betrokken.

Door wie

De behandeling wordt ondermeer uitgevoerd door onder meer uw gespecialiseerde fysiotherapeuten Roland van Roon en Jacques Keyzer.

Wanneer dry-needling: als u last heeft van pijnlijke spieren

Spierverharding kan pijnklachten geven. U kunt hierdoor ook beperkt zijn in het bewegen of uitstralende pijn hebben. De verharde spieren kunnen ook zorgen voor klachten als: een licht gevoel in uw hoofd, rillerigheid of koude handen. 

Hoe ontstaat de pijn

De behandeling

Allereerst heeft uw fysiotherapeut met u een gesprek, en hij doet een onderzoek. Als de analyse uitwijst dat dry-needling voor u een goede behandelmethode is, licht uw fysiotherapeut de behandeling nader toe. Deze bestaat uit het aanprikken van de spier met een naaldje. Het aanprikken werkt direct in op de spieren. (Het is geen acupunctuur of energiebehandeling.) 
Het inbrengen van het naaldje is nauwelijks of niet voelbaar. Uw fysiotherapeut prikt een spierverharding aan. Als de spier zich aanspant, zult u dat even voelen. Daarna ontspant de spier zich meestal meteen. In de meeste gevallen krijgt u ook oefeningen voor thuis mee. Ze stimuleren de beweeglijkheid die weer ontstaat door de behandeling.

Kosten

Dry-needling is onderdeel van de algehele behandeling fysiotherapie. Als uw aanvullende verzekering fysiotherapie dekt, dan vallen ook de kosten voor dry-needling hieronder. In het andere geval betaalt u zelf de kosten.

Diensten & specialisaties