Patientenportaal Online afspraak maken

Wat is oefentherapie Cesar?

Oefentherapie Cesar biedt paramedische zorg op het gebied van houding en beweging.

Met behulp van oefeningen op maat leert de cliënt een houding- en/of beweeggedrag aan om klachten te verhelpen of voorkomen. Kenmerkend is de holistische benadering. Dat wil zeggen dat de oefentherapeut niet alleen naar de klacht van de cliënt kijkt, maar mens en houding in zijn/haar omgeving als geheel benadert.

De oefentherapeut Cesar biedt hulp bij rug- en nekklachten, pijn in de gewrichten (bekken, knie-enkel-voet, arm-schouder-pols), klachten bij chronische aandoeningen aan het houdings- en bewegingsapparaat, houdingsafwijkingen, hoofdpijn, spanning en incontinentie.

Ook sporters kunnen terecht bij de oefentherapeut Cesar. Het verhelpen van langdurige blessures, het voorkomen van blessures of het optimaliseren van de sportprestatie behoort tot de mogelijkheden. 

Goede informatie

Een zeer belangrijk onderdeel van de behandeling binnen onze praktijk is u zo goed mogelijk informeren over de aard van uw klachten en de factoren die het herstel in de weg staan of bevorderen. Daarbij word bepaald welke begeleiding zinvol is. De oefentherapeut Cesar zal samen met u het einddoel van de behandeling vaststellen.

De behandeling inhoudelijk

Na de screening en intake gaat de oefentherapeut Cesar uw houding en/of beweeggedrag analyseren. Aansluitend worden de bevindingen met u besproken en krijgt u adviezen op welke manier de houding en/of het beweeggedrag geoptimaliseerd kan worden. Samen met de therapeut worden oefeningen besproken welke aansluiten op uw activiteiten in het dagelijks leven.

Deze aanpak zorgt ervoor dat u op een effectieve manier klachten kunt verhelpen of voorkomen. Oefentherapie geeft grip en controle op uw dagelijkse houding en bewegingen, dankzij inzicht in uw eigen activiteiten en door de training die aansluit op uw levensstijl.

Krijgt u een vergoeding van de zorgverzekeraar?

U kunt bij de oefentherapeut Cesar met of zonder verwijzing terecht. Oefentherapie Cesar wordt vergoed door de aanvullende zorgverzekering.